fbpx

Werk zeven dagen per week aan je persoonlijke doelen

Als je echt goed aan de slag wil gaan met je levensstijl en deze dus echt op een positieve manier drastisch wil veranderen dan is het nodig om hier zeven dagen per week aan te weken. Nu hoor ik je denken , zeven dagen in de week. Dat is dus iedere dag, nooit eens een dag pauze. En dat klopt want dat is ook precies de bedoeling. Want als het goed is wil je straks ook helemaal geen pauze van je nieuwe levensstijl omdat deze zo ontzettend goed bevalt. En hoe kun je hier nu beter aan wennen en aan werken dan hier dus nu al iedere dag van de week mee bezig zijn.

Het is enkel en alleen op deze manier dat je ook echt daadwerkelijk blijvende veranderingen kunt realiseren. En laat dat ook precies de bedoeling zijn. Je wil dan ook echt blijvend iets veranderen aan je levensstijl waar je dus ook echt de resultaten van kunt voelen en de vruchten van kunt plukken. Een positieve verandering die je gezondheid en je leven ook op een positieve manier gaat veranderen. En daar is dus een bepaalde inzet voor nodig om dit te bereiken een inzet van zeven dagen in de week.

Nu vraag jij jezelf natuurlijk af hoe dit er dan in de praktijk uitziet en wat die zeven dagen inzet nu eigenlijk echt zo belangrijk maakt. En nog belangrijker wat gebeurt er eigenlijk als je niet deze volledige inzet kunt geven? In deze blog geven wij jou antwoord op al deze vragen zodat ook jij beter kunt begrijpen waarom deze inzet nu eigenlijk zo van belang is en waarom dit dus ook zeven dagen van je week nodig heeft. Lees je met ons mee?

Het stellen van je persoonlijke doelen

Als je echt je levensstijl op de schop wil nemen dan  gaat er ongelofelijk veel veranderen voor je. Vaak zit je al langere tijd vast in vastgeroeste patronen en lukt het je tot op heden maar niet om deze te doorbreken. Dit kan enorm lastig en intensief zijn en het kan je dan ook zeker moeite kosten om hier verandering in aan te brengen. En dat is ook volkomen logisch. Het is dan ook nogal niet wat om werkelijk waar je gehele levensstijl om te gaan gooien. Alles wat je bekend is en wat vertrouwd voelt ga je nu veranderen en daar ligt nu ook precies de sleutel tot succes. Want juist dat is ook wat er moet gaan gebeuren. Om succes te hebben kan je ook niet anders dan echt alles op de schop nemen en open en eerlijk naar je huidige levensstijl durven kijken.

Als je dit doet zie je vaak zelf al snel dat verandering toch echt wel nodig is. Het beseffen hiervan is vaak al heel belangrijk en ook nodig en daarna komt dan ook de wens tot verandering. En dit alles heeft vooral heel veel persoonlijke doelen nodig. Juist deze doelen helpen je om daadwerkelijk veranderingen aan te brengen. Ze geven je een doel en een reden om aan de slag te gaan.

Zonder het stellen van persoonlijke doelen is veranderen dan ook echt ontzettend lastig. Op deze manier heb je namelijk weinig houvast om voor te gaan veranderen en juist dat kan het allemaal heel erg lastig maken. Genoeg reden dus om ervoor te zorgen dat je persoonlijke doelen stelt en er op deze manier voor zorgt dat je echt veranderen kunt.

Zorg voor realistische doelen

Als je de doelen gaat samenstellen dan is het natuurlijk wel handig om te kijken hoe je de doelen zo realistisch en haalbaar mogelijk maakt. Dit doe je dus door goed te kijen waar er verandering moet komen maar ook naar wat deze verandering je op gaat leveren en op welke vlakken deze verandering nodig is.

Realistische doelen stellen is dus het eerste wat je moet doen en ook zeker weten van groot belang. Maar hoe stel je dan een realistisch en vooral haalbaar doel? Wat is daar eigenlijk allemaal voor nodig? Ten eerste is het belangrijk om te kijken welk doel je graag zou willen behalen. Als jij namelijk als doel hebt meer conditie krijgen dan is dit heel erg globaal en dus ook lastig te realiseren. Het kan dan helpen om eerst eens te bedenken waarvoor je meer conditie zou willen helpen. Dit kan namelijk een grote bijdrage leveren aan je motivatie om dit doel ook daadwerkelijk te gaan behalen. Daarnaast kan het vervolgens dus slim zijn om te gaan kijken naar hoeveel conditie je dan daadwerkelijk nodig hebt.

Als je dit bedacht hebt dan kun je ook echt gaan bedenken wat er voor nodig is om dit doel te behalen en kun je dus ook op een handige manier aan de slag en ook daadkrachtig. Zo werk je dus naar je doelen toe en het helpt hierbij enorm om dus realistische en haalbare doelen te stellen. Maar dus ook doelen die meetbaar zijn zodat je daadwerkelijk kunt meten of je ze bereikt en waarmee je ze bereiken kan.

Je levensstijl bestaat uit verschillende factoren

Als we gaan kijken naar het blijvend veranderen van een levensstijl dan is het ten eerste heel erg belangrijk om je goed te realiseren dat een levensstijl echt een blijvende verandering is. Een levensstijl zorgt er dan ook voor dat je blijvend veranderd en dat je dus ook alles blijvend kunt behouden.

Deze levensstijl speelt zich wel af op verschillende gebieden van je leven en bestaat dus uit verschillende factoren. Als je hier dus een blijvende verbetering in aan wil brengen dan is het nodig om al die gebieden aandacht te geven en om op al deze factoren verandering aan te brengen.

Ten eerste hebben we natuurlijk je gezondheid, alleen dit gebied alleen al bestaat uit meerdere factoren. Zo spelen hierin voeiding, beweging en gewoontes een grote rol. Maar ook heb je nog te maken met je mentale gezondheid. Ook dit is een gebied dat de nodige aandacht verdient. Het is dan ook nodig om al deze factoren aandacht te geven en om verandering aan te brengen op alle gebieden. Als voorbeeld is bootcamp hier een hele goede manier voor!

Zo kun je bij bootcamp werken aan je lichamelijke en je geestelijk gezondheid en zo heb je dus een groot deel van je levensstijl te pakken. Bootcamp kan hier dan ook zeker een belangrijke bijdrage aan leveren.

Werk zeven dagen per week aan je doelen

Als jij blijvend je levensstijl wil veranderen dan heb je daar dus doelen voor nodig, zover is inmiddels duidelijk. Nu is het natuurlijk wel nog zaak om deze doelen ook daadwerkelijk te bereiken en dat doe je op een aantal verschillende manieren. Ten eerste is het heel belangrijk om de doelen dus altijd in het vizier te houden. Eigenlijk moet vanaf nu iedere beslissing die je maakt ook je doelen dienen op een positieve manier. Enkel en alleen op die wijze kun je daadwerkelijk veranderingen aanbrengen.

Het is dan ook belangrijk om hier zeven dagen per week mee bezig te zijn. Eigenlijk geven we je op deze manier vooral aan dat je levensstijl veranderen pas echt gaat werken als je hier echt vol de aandacht aan geeft en ook altijd mee bezig bent. Het werkt helaas niet als je hier maar af en toe even mee aan de slag gaat. Op die manier kun je namelijk niet daadwerkelijk een blijvende verandering realiseren terwijl dit natuurlijk wel de bedoeling is.

Als je echt voor een blijvende verandering en verbetering wil gaan dan heeft dit je volle aandacht nodig en moet je hier dus echt met grote regelmaat mee aan de slag gaan. Alleen zo kun je echt iets veranderen en dat is precies de bedoeling.

Deel de week in stukken

Maar hoe deel je die zeven dagen dan precies in? In ons programma nemen we je natuurlijk helemaal mee in dit proces. We gaan sowieso twee dagen aan de slag met bootcamp waarbij je lekker in de  natuur aan het bewegen bent en zo dus aan de nodige beweging komt. Hiermee tik je meteen een heleboel doelen af omdat beweging dus heel goed werkt voor verschillende factoren. Zo werk je aan je conditie, je lichamelijke gezondheid maar ook je mentale gezondheid. Zo merk je dus dat dit een heel goede methode is om echt die levensstijl blijvend te veranderen. Maar natuurlijk is het ook nog eens zo dat je ook op de andere dagen van de week aan de slag moet.

Het vraagt vaak om kleine aanpassingen die je dus echt blijvend veranderd. Onder andere je mindset, positief denken en in mogelijkheden denken. Maar ook je conditie, neem vaker de trap maak iedere dag een ommetje. En je eet en drink gewoontjes, eet zo gezond mogelijk, zorg voor die minimale twee lieter water op de dag. En vergeet vooral ook je slaappatroon niet. Teveel slaap of juist te weinig slaap kan op veel gebieden ook echt funest zijn voor zowel je lichamelijke als je mentale gezondheid. Vandaar dat voldoende slaap ook echt een belangrijk doel is binnen het veranderen van je levensstijl.

Door de week dus in stukken op te delen en deze stukken dus allemaal zo hun eigen doelen te geven ga je dus op een goede manier aan de slag en dat is natuurlijk wel heel erg belangrijk. Juist op deze wijze ben jij in staat om je levensstijl blijvend te veranderen.

Ons programma biedt uitkomst

Als je nu ook echt graag iets aan je levensstijl wil veranderen op een positieve en vooral ook blijvende manier dan biedt ons programma echt uitkomst. Wij helpen je om aan je doelen te werken en om er een gezonde levensstijl op  na te houden die je op alle gebieden de nodige voordelen oplevert. Op deze manier kun je dus daadwerkelijk je leven op een positieve manier veranderen en straks genieten van een beter gezondheid een sterkere mentale gezondheid en bakken vol met energie.

Op die manier wordt het leven echt een feestje en kun jij dus ook optimaal genieten van al het moois om je heen. Wel vraagt dit natuurlijk de nodige inzet en is het ook echt belangrijk om daadwerkelijk iedere dag van de week aan je doelen te werken en deze ook voor ogen te houden. Alleen zo kun je blijvend iets veranderen. Op deze manier blijf je namelijk scherp en blijf je ook zien waar je het allemaal voor doet en juist dat helpt je uiteindelijk om de juiste keuzes te maken die je doelen ten goede komen.

Onze bootcamp lessen vormen daarnaast een sterke basis van waaruit jij prima aan je doelen kunt werken, deze basis zorgt er dan ook voor dat je op een goede manier aan de slag kunt en er dus ook echt voor kunt gaan!

Werk zeven dagen per week aan je persoonlijke doelen

Aan het begin van deze blog raakte je wellicht nog een beetje overdonderd door deze titel en het feit dat het dus daadwerkelijk nodig is om zeven dagen per week aan je persoonlijke doelen te werken. Wij hopen in ieder geval dat je nu kunt inzien dat dit daadwerkelijk nodig is en ook heel veel moois oplevert. Door op deze manier aan je doelen te werken zorg je voor een blijvend resultaat en vooral een blijvende verandering waar je enorm veel voordelen van kunt en mag ervaren. Het is dan ook meer dan de moeite waard om samen met ons op reis te gaan en ook jouw levensstijl blijvend te gaan veranderen!