fbpx

Wat is het beste moment om te sporten

Beweging is belangrijk en voor veel mensen vormt het dan ook een vast onderdeel van de week. Zij komen graag in beweging en hebben het plezier van sporten ontdekt. Het houdt je fit en jong en het heeft ook nog eens heel erg veel gezondheidsvoordelen. Des te meer reden dus om lekker aan de slag te gaan en te zorgen dat je voldoende beweegt.

Vandaag de dag zijn onze levens vaak erg druk. We hebben ons werk, kinderen, sociale contacten en ook het huishouden en de administratie vragen de nodige aandacht. Het kan een flinke puzzel zijn om daar ook nog tijd voor een gezonde levensstijl in te verwerken. En dat terwijl dit juist een prioriteit zou moeten zijn.

Vaak zien we dat mensen het sporten dan al snel laten vallen omdat ze er geen tijd voor beweren te hebben. Maar geloof ons maar, voor sporten kun je altijd tijd maken. Maar wat is dan eigenlijk het beste moment om te sporten vragen veel mensen zich af? Kun je het beste in de avond sporten of juist in de ochtend? Of is het misschien wel het beste om midden op de dag te gaan sporten? Er bestaan ook nog eens veel fabels over dit onderwerp, zou zo sporten heel vroeg in de ochtend het beste zijn en na acht uur in de avond een slecht idee. Wij kunnen je in ieder geval al wel vertellen dat dit onzin is en dus niet op waarheid berust. Maar wat zijn dan wel de beste momenten om in beweging te komen? Wij zochten het voor je uit en hebben het op een rijtje gezet zodat ook jij kunt zien wat nu het beste moment is om te gaan sporten. Lees je met ons mee?

Het grote voordeel van sporten

Ten eerste is het belangrijk om te realiseren dat het grootste doel is om in beweging te komen. Op welk moment je dit precies doet maakt dan natuurlijk eigenlijk helemaal niet zo heel veel uit, het gaat er dan ook eigenlijk vooral om welk moment jij zelf prettig vindt en op welk moment jij het sporten goed kunt inplannen.

Sporten vormt een belangrijk onderdeel van ons leven en dat is maar goed ook. Het sporten heeft namelijk onwijs veel gezondheidsvoordelen en dat is natuurlijk heel erg prettig. Het levert dan ook een positieve bijdrage aan veel processen in ons lichaam en het zorgt er voor dat we ons fitter en energieker voelen. Ook helpt het om pijn en ongemakken te voorkomen en houdt het sporten ons jong.

En dan zijn dit enkel nog maar de effecten die het sporten op ons lichaam heeft. Daarnaast werkt het sporten namelijk ook nog eens positief op onze geestelijke gezondheid en onze mindset. Het sporten zorgt ervoor dat we ons vrolijker voelen en dat er bepaalde hormonen vrij komen die zorgen voor een positief gevoel. Ook verbeterd het onze concentratie en ons geheugen. Alles bij elkaar lijkt het ons dat er dus wel meer dan voldoende redenen zijn te vinden om lekker aan het sporten te gaan!

Sporten in de ochtend

Er zijn veel mensen die er voor kiezen om in de ochtend te gaan sporten. Ze vinden dit een erg prettig moment en vinden het fijn om op deze manier hun dag te beginnen. Ze genieten er enorm van om meteen vol energie van het sporten terug te komen en om vroeg in de ochtend al het gevoel te hebben dat je iets gedaan hebt. Daarnaast helpt het veel mensen ook om gedurende de dag een gezond voedingspatroon aan te houden doordat ze al lekker in beweging zijn geweest en met hun gezondheid zijn bezig geweest. Allemaal enorm fijne voordelen dus die het sporten in de ochtend tot een goed idee maken.

Maar ook speelt het voor veel mensen mee dat ze het sporten in de ochtend makkelijker in te plannen vinden. Ze hebben daarna namelijk nog een hele dag voor zich voor allerlei andere afspraken en vinden het makkelijker om in de ochtend tijd te maken. Daarnaast zien we ook vaak dat ze meer motivatie hebben in  de ochtend dan later op de dag omdat ze nog vol energie zitten.

Niet zo vreemd dus dat zoveel mensen fan zijn van sporten in de ochtend het heeft dan ook enorm veel voordelen. Ook zorgt het ervoor dat je meteen goed wakker bent en dat je dus vol energie aan de dag kunt beginnen!

Sporten in de avond

Maar niet voor iedereen is het sporten in de ochtend weggelegd en er zijn dan ook zeker veel mensen te vinden die het juist weer erg prettig vinden om in de avond te gaan sporten. Zij vinden het fijn om na een drukke dag tijdens het sporten te kunnen ontspannen en even bij te komen van alle hectiek. Daarnaast slapen ze er ook beter van en vinden ze het fijn om de dag op deze wijze af te ronden.

Ook ervaren ze vaak juist dat ze na een dag vol drukte meer energie krijgen als ze nog gaan sporten. Zij hebben er dan ook geen moeite mee om dit aan het einde van de dag te doen en zo kun je ook meteen zien dat dit heel erg persoonlijk is. Voor de een werkt het wel en voor de ander niet.

Het sporten aan het einde van de dag zorgt er vaak ook voor dat je op de dag een vrije agenda hebt en dat je de dag dus rustig op kunt starten. Dit is ook iets wat veel mensen erg fijn vinden en waar ze dan ook een goed gevoel bij krijgen.

Ook sporten in de avond heeft dan ook zeker weten voordelen en werkt voor heel veel mensen heel erg goed. Het is dan ook zeker weten erg prettig om in de avond aan de slag te gaan en om zo nog even flink wat energie te verbranden!

Sporten midden op de dag

Naast de ochtend en de avond kun je er natuurlijk ook nog voor kiezen om midden op de dag aan de slag te gaan. Ook dit is een moment waar veel mensen voor kiezen en waar ze zich enorm prettig bij voelen. Ze vinden het heel fijn om midden op de dag lekker aan de slag te gaan en vinden het ook een fijne onderbreking van de dag. Ze hebben de ochtend er op zitten maar de middag moet nog komen en ze kunnen dus eerst even lekker los gaan tijdens het soorten.

Ze profiteren daarna van de energie die ze van het sporten krijgen en gaan zo dus weer vol nieuwe energie de middag in. Op de manier profiteren ze optimaal van de energie die het sporten geeft en voelen ze zich heel de dag door fit.

Wel is het natuurlijk zo dat het sporten midden op de dag niet voor iedereen weggelegd is. Dit moet je natuurlijk wel kunnen regelen en plannen met je werk en je andere bezigheden en dit is dan ook zeker niet voor iedereen haalbaar. Maar mocht het je wel lukken dan kan sporten midden op de dag zeker weten een heel goed idee zijn!

Ook kan het een voordeel zijn dat het vaak midden op de dag wat minder druk is in de sportschool. Veel mensen ervaren dit als enorm prettig en kiezen er om die reden dan ook voor om lekker op de dag te gaan sporten.

Kiest het moment dat bij je past.

Als je gaat kijken naar het beste moment om lekker te gaan bewegen en sporten dan is het vooral heel erg belangrijk dat je voor een moment kiest dat goed bij je past. Kijk dus goed naar je dag indeling en zoek een moment waarop jij het heel prettig vindt om lekker in beweging te komen. We hebben natuurlijk allemaal onze bezigheden en het is handig om goed te kijken waar jij nu het beste een sport moment in kunt plannen. Doe dit ook vooral voor de langere termijn zodat je er echt een vast beweeg moment van kunt maken. Op die manier houdt je het ook het langste vol waarschijnlijk!

Het kan dus zeker weten voor iedereen verschillend zijn wat nu eigenlijk het beste moment is om lekker te bewegen. Waar de een dus vooral graag in de ochtend beweegt doet de ander dat weer liever in de avond en omgekeerd. Het is in ieder geval enorm belangrijk om wel een moment in te plannen en om er voor te zorgen dat je voldoende beweging krijgt. Of dat nu in de ochtend de middag of juist het einde van de dag is.

Kies dus het moment dat bij je past en daardoor zal het sporten je ook een stuk makkelijker afgaan en is het ook op de langere termijn goed vol te houden en dat is natuurlijk precies de bedoeling. Het sporten moet ook echt iets zijn wat je op de lange termijn goed vol kun houden en wat dus ook helemaal bij je levensstijl gaat passen!