fbpx

Waarom bootcamp juist in de herfst een goed idee is

Het is alweer bijna zover, de herfst maakt zijn intrede. Na en heerlijke zomer vol hoge temperaturen en heel erg veel zon is het nu tijd voor een totaal ander weertype. Ineens vallen de bladeren weer van de  bomen en krijgen we te maken met regen en wind in combinatie met lagere temperaturen. Een flinke omschakeling waar veel mensen soms best een beetje moeite mee hebben. Juist in de herfst kan het voorkomen dat mensen wat moeite krijgen om zich zelf te motiveren in beweging te komen. Of ze gaan zich soms zelfs wat somber voelen met het vallen van de bladeren. Dit is een veel voorkomend verschijnsel en juist dan is het heel belangrijk om toch zoveel mogelijk in beweging en actie te blijven!

Ook zien we dat het vaak lastiger is om gezond te blijven eten en om goed voor jezelf te blijven zorgen. Kortom meer dan genoeg reden dus om juist hard aan jezelf en je gezondheid te blijven werken en hierbij kan een bootcamp les dus flink van pas komen. Maar hoe werkt dat dan eigenlijk precies? En hoe kun je een herfstdip te lijf gaan met het volgen van bootcamp lessen? Nou geloof ons maar dat het mogelijk is en wel op de volgende manier. In deze blog gaan wij je dan ook precies vertellen wat de voordelen zijn van het volgen van bootcamp lessen als je last hebt van een herfstdip. Wat leveren deze lessen je op en waarom is het juist zo belangrijk om deze bootcamp lessen te volgen als het even allemaal wat lastiger gaat? Wij vertellen het je graag zodat ook jij de voordelen van bootcamp lessen kunt ervaren, zeker in deze periode van het jaar. Lees je met ons mee?

Onze gezondheid in de herfst

In de herfst krijgt onze gezondheid het eigenlijk op een aantal gebieden zwaar. Ten eerste is het zo dat juist in de herfst de bladeren gaan vallen en dat we hier dus flink wat last van kunnen krijgen. Zowel lichamelijk als geestelijk. Ten eerste kijken we even naar onze lichamelijke gezondheid in de herfst. In de zomer komen we vaak lekker veel buiten in de frisse buitenlucht en voelen we het zonnetje op onze huid. Dit levert ons veel lichamelijke voordelen op die we in de herfst dus niet ervaren.

Daarnaast zien we ook vaak dat er in de herfst allerlei virussen de ronde gaan waar je dus juist niet op zit te wachten. Juist dan kan het dus een heel erg goed idee zijn om extra op je gezondheid te letten en om er ook extra tijd en aandacht aan te besteden om toch zo goed mogelijk de herfst door te komen. Maar het is niet enkel onze lichamelijke gezondheid die het best zwaar kan hebben in de herfst. Ook onze geestelijke gezondheid komt soms voor uitdagingen te staan. Veel mensen hebben er best last van in de herfst dat ze zich wat somberder gaan voelen. Dit noemen ze ook wel het vallen van de bladeren. Opvallend veel mensen krijgen namelijk rond die tijd periodes van somberheid voor hun kiezen. Maar als we hier goed naar kijken is dit ergens wel begrijpelijk. We weten natuurlijk allemaal hoe goed het voor onze lichamelijke en geestelijke gezondheid is om lekker naar buiten te gaan en daar de frisse buitenlucht op te snuiven. Daarnaast is het ook nog eens zo dat we door het zonnetje ook het gelukshormoon aanmaken. Allemaal fijne voordelen dus die we in de herfst dus een stuk minder ervaren. En dan komt er dus werk aan de winkel. Tel daarbij op dat het ook nog eens een stuk eerder donker wordt en we dus minder lang van het licht kunnen genieten op een dag en dan heb je eigenlijk het plaatje wel compleet.

We kunnen dus zeker wel stellen dat zowel onze lichamelijke gezondheid als onze geestelijke gezondheid in de herfst flink wat te verduren krijgt en juist daarom is het enorm belangrijk om er goed voor te zorgen dat je juist in deze periode zo goed mogelijk voor jezelf zorgt en er alles aan doet om je gezondheid goed te houden. Het volgen van bootcamp lessen kan hierin zeker weten een uitkomst bieden.

Ga zelf aan de slag

Uiteraard kunnen we aan de seizoenen niks veranderen. Deze veranderen nu eenmaal en we krijgen dus altijd weer te maken met deze herfst en alles wat hij met zich meebrengt, het wordt dus tijd om zelf in actie te komen en om zelf aan de slag te gaan en er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat je dit seizoen goed doorkomt.

Het is dus belangrijk naar manieren te zoeken waarmee je zowel voor je geestelijke als je lichamelijke gezondheid kunt zorgen en waarmee je er dus voor kunt zorgen dat je zoveel mogelijk kunt genieten en dus ook jezelf optimaal  kunt gaan voelen. Een van de manieren om dit te doen is om dus letterlijk en figuurlijk in beweging te komen. Op deze manier zorg je dus goed voor jezelf en ga je tegen de negatieve gevolgen van de herfst in.

Het belangrijkste is dus om niet af te gaan zitten wachten en ook om allerlei smoesjes overboord te gooien. We kennen ze natuurlijk allemaal wel, te koud, slecht weer, te vroeg donker en ga zo maar door. Maar op deze manier blijf je wel in een cirkeltje zitten en veranderd er dus niks aan je situatie en dat is natuurlijk wel erg zonde.

De voordelen van bootcamp

En als we dan kijken naar hoe je in de herfst zelf het beste aan de slag kunt gaan dan komt al snel het volgen van een bootcamp les naar voren en dit is dan ook op veel vlakken een heel erg goed idee! Maar wat zijn dan die voordelen van een bootcamp les? En waarom is het juist in de herfst zo fijn om hiermee aan de slag te gaan? Dat laten we je in deze blog graag zien.

We gaven het net natuurlijk al aan dat juist in de herfst zowel je lichamelijke en geestelijke gezondheid wel een flinke boost kunnen gebruiken. Het is dus logisch dat je hiermee aan de slag wil gaan, maar hoe pak je dat dan precies aan en wat levert het je op. We weten natuurlijk al dat bootcamp heel veel fijne voordelen heeft. Je komt lekker in beweging , bent buiten en doet dit ook nog eens samen met andere mensen. Steeds meer mensen ervaren dan ook de voordelen van bootcamp lessen en het groeit dan ook enorm in populariteit en zeker niet zonder reden.

Het is dus ook logisch dat deze voordelen juist op het gebied van de herfst heel erg fijn zijn. Juist als je last hebt van die vallende bladeren en je wat minder fijn voelt kan het prettig zijn om toch van de bank te komen en een bootcamp les te volgen. Je zal zien dat je jezelf daarna een stuk fitter voelt!

Een stok achter de deur

Het eerste fijne voordeel wat je dus van een bootcamp les kunt ervaren is dat je een stok achter de deur hebt en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Door met een bootcamp les aan de slag te gaan leg je jezelf vast om op een bepaald moment in actie te komen en om er daadwerkelijk naartoe te gaan. Veel mensen vinden deze stok achter de deur erg prettig en maken er dan ook maar wat graag gebruik van.

Door jezelf dus vast te leggen om mee te doen met een bootcamp les vergroot je voor jezelf de kans enorm dat je ook daadwerkelijk in beweging komt met alle voordelen die hier verder bij komen kijken. Een heel erg goed idee dus! Daarnaast zien we ook vaak dat mensen bootcamp lessen volgen met vrienden of bekenden en zo kun je dus ook elkaar weer helpen te motiveren.

Bewegen helpt tegen sombere gevoelens

Het is al veel langer bekend maar tegenwoordig wordt het ook steeds meer erkend. Bewegen helpt namelijk tegen sombere gevoelens. Het is dan ook niet voor niets dat mensen met depressie tegenwoordig zelfs geholpen worden met running therapie. Dit heeft dan ook veel fijne voordelen en het zorgt ervoor dat je jezelf werkelijk waar een stuk beter gaat voelen.

Maar vaak zien we dus wel dat mensen eerst een drempel ervaren om daadwerkelijk te gaan bewegen en juist die drempel willen we dus graag weghalen door bijvoorbeeld met elkaar in actie te komen. Door te bewegen maken je hersenen bepaalde stofjes aan en juist deze stofjes helpen om de somberheid de baas te blijven en maken juist een gelukshormoon in je lijf aan. En juist deze tegenhanger heb je heel erg hard nodig. Ook zien we dan dat je lekker buiten bent en ook de frisse buitenlucht waait letterlijk en figuurlijk een positieve frisse wind door je hoofd.

Ook zorgt het bewegen ervoor dat je een gevoel van overwinning ervaart en trots want je hebt het toch maar mooi gedaan en je bent toch in actie gekomen en juist dat is zo belangrijk hierbij.

In contact met andere mensen

Als je last hebt van een herfstdip dan zien we vaak dat mensen zich gaan afzonderen. Zo komen ze steeds meer in een isolement terecht en wint de herfstdip ook steeds meer aan terrein. Eigenlijk is dit een soort cirkeltje waar je op een bepaald moment steeds lastiger uit kunt komen. Wij kunnen dus wel stellen dat er dan werk aan de winkel is want het is ook goed mogelijk om jezelf weer uit dit cirkeltje te halen maar dan moet je er wel wat voor doen.

Ook hierbij kan het volgen van een bootcamp les dus weer heel goed van pas komen. Bij de les kom je natuurlijk ook de andere deelnemers tegen en zo kom je dus meteen weer onder de mensen en heb je sociaal contact. En juist dat is zo belangrijk om tegenwicht te bieden aan die herfstdip en om weer uit dat cirkeltje te komen! Vandaar dat we je dan ook zeker weten aanraden om in contact te komen met andere mensen en dus een bootcamp les te gaan volgen. Dit is op veel vlakken een heel erg goed idee. En de sociale contacten hoeven zich natuurlijk niet tot de bootcamp les te beperken. Het is natuurlijk ook heel erg leuk om daarna nog met iemand af te spreken buiten de bootcamp lessen om en om zo je netwerk weer wat uit te breiden zeker tijdens dit seizoen!

Je herfstdip de baas door het volgen van bootcamp lessen

We kunnen dus daadwerkelijk wel stellen dat het volgen van bootcamp lessen een heel erg goed idee is en ook nog eens veel positieve voordelen heeft. Door het volgen van bootcamp lessen kom je niet alleen lekker in  beweging je maakt ook nog eens sociaal contact en juist dat is ook iets wat veel mensen in de herfst missen maar waar ze eigenlijk stiekem wel veel behoefte aan hebben.

Uiteraard kan het best even een flinke opgave zijn om in beweging te komen maar als je dan eenmaal in beweging bent ervaar je echt zoveel fijne voordelen. Op deze wijze werk je aan zowel je mentale als je lichamelijke gezondheid en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Het is dan ook zeker weten erg fijn om lekker actief bezig te zijn en om er zo dus voor te zorgen dat je in actie komt. Op deze manier maak je op natuurlijke wijze het gelukshormoon aan en daar kun je natuurlijk alleen maar van profiteren.

Ook leg je meteen contact met andere deelnemers en kom je ook nog eens lekker buiten. Meer dan genoeg redenen dus om juist in de herfst lekker aan de slag te gaan en een bootcamp les te volgen. Op deze wijze ga je ook meteen die vervelende herfstdip te lijf en ga je met een goed en gelukkig gevoel de herfst door!