fbpx

Vindt de sport die bij je past

Er zijn heel erg veel verschillende soorten sport. Zoveel soorten zelfs dat het soms moeilijk kan zijn om door de bomen het bos te zien en om een soort sport te vinden die bij je past. Het kan natuurlijk zo zijn dat je soms met een bepaalde sport opgroeit en daar al helemaal in thuis bent. Soms is het dan ook vanzelfsprekend dat je die sport zelf ook gaat beoefenen.

Maar het kan ook zo zijn dat je helemaal niet zo bekend bent met sport en dat het dus allemaal nieuw voor je is als je op latere leeftijd op zoek gaat naar een sport die bij je past. Het kan dan zeker een flinke zoektocht zijn voor je een sport kunt vinden die helemaal bij je past.

Gelukkig zijn er een aantal vragen die je jezelf kunt stellen waardoor die zoektocht iets makkelijker zal worden en waardoor je dus al iets meer te weten komt over welke sport eventueel heel geschikt voor jou is. In deze blog gaan wij je dan ook de vragen laten zien die jij je jezelf kunt stellen zodat je het plaatje steeds duidelijker krijgt! Op deze manier vindt jij de sport die bij je past en dat is natuurlijk heel erg genieten!

Het zoeken van een sport

Er komt vaak een moment dat je besluit dat het wellicht wel een goed en fijn idee is om iets aan sport te gaan doen. Soms is dit omdat je een hobby zoekt en het je erg leuk lijkt maar soms is het ook omdat je graag iets aan je conditie of gewicht wil doen.

Het kan dan soms wel lastig zijn om te beslissen welk soort sport je graag wil gaan doen. Er zijn namelijk zoveel soorten verschillende sporten dat er onwijs veel keuze is en dat maakt het er natuurlijk niet makkelijker op. Soms heb je natuurlijk al wel een bepaald idee maar soms ook helemaal niet en juist dan kan het een flinke zoektocht zijn.

Het kan soms helpen om ook eens aan de mensen om je heen te vragen welk soort sport zij beoefenen en het is natuurlijk ook nooit verkeerd om eens met iemand een proef lesje mee te draaien om zo te kunnen kijken of een bepaalde sport iets voor jou is!

Op deze manier kun je soms al met een sport in aanraking komen die het helemaal is voor jou. en soms is het ook nodig om wat verder te zoeken. In ieder geval weet je dan vaak al wel welke richting je op gaat!

Wat is het doel dat je met het sporten hebt

Ten eerste is het heel erg belangrijk om goed te kijken naar welk doel jij met het sporten hebt. Dus om welke reden ga jij sporten. Wil jij bijvoorbeeld vooral aan je conditie werken of is het zo dat je het gewoon gezellig vindt om te gaan sporten en nieuwe mensen wil leren kennen. Of ben je bezig om wat gewicht kwijt te raken en wil je dat het sporten je hierbij gaat helpen.

Ook kan het natuurlijk zo zijn dat je graag wat strakker in je vel komt te zitten of dat je aan je spier opbouw wil werken. Kortom er zijn heel erg veel verschillende doelen te bedenken die je met het sporten kunt gaan behalen. Wel is het natuurlijk zo dat iedere sport een ander doel dient. Vandaar dat het dus wel aan te raden is om eerst goed voor jezelf te bedenken welk doel je met het sporten wil bereiken. Vervolgens kun je dan ook veel makkelijker een soort sport kiezen die daar bij past.

Het doel dat je met het sporten hebt bepaald dus vervolgens grotendeels welke soort sport je kiest. Als je bijvoorbeeld spieren op wil bouwen dan kun je kiezen voor een krachtsport. Terwijl je als je gewicht wil verliezen vaak veel beter door een duursport kunt kiezen. Maak uiteindelijk de keuze voor een sport die helemaal bij je past en die jou helpt om je doelen te behalen.

Wil je graag met anderen sporten of alleen

Zoals we aan het begin van deze blog al even aangaven hebben we een aantal fijne vragen voor je klaarstaan die jou helpen om uiteindelijk de sport te vinden die het beste bij je past. De eerste vraag die jij jezelf hier het beste voor kunt stellen is of je graag met anderen sport of juist alleen.

Zoek jij dus echt een groepssport of is het zo dat jij liever een sport kiest die je in je eentje kunt beoefenen. Als je hier namelijk antwoord op geeft zijn er vaak al een heleboel soorten sport die afvallen en dat maakt het natuurlijk een stuk makkelijker om uiteindelijk een sport te vinden bij je past!

Er zijn namelijk heel veel sporten die je in teamverband of met twee personen doet maar ook heel veel sporten die je alleen kunt doen. Op deze manier maak jij de keuze dus al iets beperkter en dat helpt natuurlijk enorm om uiteindelijk de juiste sport te kunnen kiezen!

Ga je graag op eigen houtje aan de slag

Ook kan het soms zo zijn dat jij het erg fijn vindt om op eigen houtje aan de slag te gaan en zo lekker te gaan sporten. Dat is natuurlijk helemaal niet raar maar best goed te begrijpen. Echter is het dan wel zo dat er een aantal sporten zijn die afvallen en waar je dus echt voor bij een vereniging of een sport school moet zijn.

Ook dit is dus weer een handige vraag om jezelf te stellen omdat er ook op deze manier vanzelf dus alweer een paar sporten afvallen die je dus niet zomaar op eigen houtje uit kunt voeren. Veel mensen vinden dit namelijk wel heel erg prettig omdat ze dan altijd en overal zomaar aan de slag kunnen gaan en even kunnen sporten. Ze hebben er niets en niemand bij nodig en dat maakt dat ze ook eigenlijk altijd wel iets aan beweging kunnen doen.

Veel mensen vinden dit een heel fijn idee omdat ze zo dus niet teveel na hoeven te denken over of er ergens wel een sportschool in de buurt is, en omdat ze zo zelfs op vakantie lekker door kunnen sporten. Zo kunnen ze het hele jaar lekker bezig zijn en zijn ze van niets of niemand afhankelijk!

Een sport waar je spieren van krijgt

Ook zijn er veel mensen die willen kiezen voor een sport waar ze kracht mee opbouwen en waar ze spieren van krijgen. Dit vinden ze soms erg belangrijk en dit kan dan ook het doel op zich zijn van het sporten. Daar is natuurlijk niets mis mee en dat kan ook zeker weten een erg fijn doel zijn. Wel is het zo dat je dan voor bepaalde sporten moet kiezen die dit doel kunnen realiseren.

Je komt dan natuurlijk al snel bij de krachtsporten terecht, deze sporten zorgen er namelijk voor dat je spieren op kunt bouwen en dat is natuurlijk wel heel erg prettig! Maar het tegenovergestelde kan natuurlijk ook gebeuren.

Er zijn namelijk ook heel veel mensen die juist liever geen spieren krijgen en hun spieren niet enorm willen trainen! Zij zijn dan ook op zoek naar soorten sport waarbij dit niet het geval is. Zij moeten dan ook wegblijven bij krachsporten en gelukkig blijven er dan nog meer dan genoeg soorten sport over om uit te kiezen!

Een sport waar je blij van wordt

Soms kan het doel van het sporten enkel lichamelijk zijn en dan zien we ook wel eens dat het mensen eigenlijk helemaal niet zoveel uitmaakt of ze de sport ook echt leuk vinden. Maar dit is natuurlijk lang niet altijd het geval. We zien namelijk ook maar wat vaak dat mensen juist voor een sport kiezen die ze enorm leuk vinden en waar ze veel plezier aan beleven.

Dit kan ook de hoofdreden zijn om voor een bepaalde sport te kiezen en je kunt je vast wel voorstellen dat je dan heel anders kiest dan als je een sport kiest waarbij het je enkel om het lichamelijke doel gaat.

Een sport kiezen waar je blij van wordt is vaak wel heel makkelijk om dat je dan eigenlijk enkel en alleen maar naar dit aspect van een sport kijkt. Verder hoef je dan eigenlijk nergens rekening mee te houden maar je kijkt puur en alleen naar of je een sport leuk vindt en of hij dus bij je past. Als dit het geval is en je kan deze vraag met ja beantwoorden dan heb jij dus je favoriete sport gevonden!

Een sport kiezen waar je blij van wordt is dus eigenlijk heel erg makkelijk en ook nog eens onwijs leuk. Wel kan het helpen om dan bijvoorbeeld een aantal sporten te proberen zodat je goed kunt kijken of ze ook echt bij je passen en of ze je blij maken!

Houdt rekening met eventuele beperkingen

Als je een sport gaat zoeken die bij je past kan het soms wel handig zijn  om rekening te houden met eventuele beperkingen. Soms kan het zo zijn dat je namelijk bepaalde blessures hebt en dan is het natuurlijk wel handig om hier rekening mee te houden.

Dit kan het beoefenen van bepaalde soorten sport namelijk in de weg staan en dit kan er ook voor zorgen dat sommige soorten sport een stuk minder geschikt zijn. Gelukkig zijn er natuurlijk ongelofelijk veel soorten verschillende sporten waardoor er ook altijd wel eentje overblijft die dan wel geschikt is!

Maar het is dus zeer zeker aan te raden om wel rekening te houden met eventuele beperkingen zodat je ook een sport kunt vinden die hierbij past en waarbij je er geen last van hebt. Helaas is het zo dat beperkingen soms bepaalde soorten sport in de weg kunnen staan en daar moet je wel serieus naar kijken. Doe je dit niet dan kan je bijvoorbeeld bepaalde blessures verergeren en daar zit natuurlijk niemand op te wachten!

Vindt de sport die bij je past

Zoals je dus wel kunt lezen zijn er ontzettend veel verschillende soorten sport te bekennen. Dit is natuurlijk heel erg fijn want daardoor is er ook ontzettend veel keuze als je op zoek bent naar een bepaalde sport. Er is namelijk altijd wel een sport die bij je past en die jou aanspreekt.

Wel is het zo dat het dus vaak lastig kan zijn om de soort sport te vinden die dan geschikt voor je is. Wat dan bijvoorbeeld kan helpen is om jezelf een aantal vragen te stellen waardoor het vanzelf duidelijk wordt welke sport geschikt voor jou is. Door jezelf dus de juiste vragen te stellen vallen er steeds meer soorten sport af en blijven uiteindelijk enkel de meest geschikte soorten over. Dat is dan ook precies waar je naar op zoek bent en dit maakt het maken van een keuze dan ook een stuk makkelijker.

Ook is het natuurlijk handig om te kijken naar wat je leuk vindt, wil je bijvoorbeeld graag buiten sporten, en sport je liever met een maatje of alleen. Dit zijn allemaal vragen die jij jezelf kunt stellen en die jou dan ook enorm gaan helpen om de sport te vinden die het beste bij je past.

Ook is het hierbij heel erg handig om het doel dat je met het sporten hebt goed voor ogen te houden. Als je vervolgens naar bepaalde soorten sport gaat kijken dan is het natuurlijk wel heel handig om dan ook te kijken of deze soort sport bij je past en je dus ook gaat helpen om je doel te verwezenlijken.

De juiste sport vinden die bij je past is dus een stuk makkelijker dan je wellicht zou denken. Het is dan ook zeker weten aan te raden om goed om je heen te kijken en om jezelf eerst een paar verduidelijkende vragen te stellen. Op deze wijze komt het vinden van het antwoord en dus het vinden van de sport die bij jou past steeds dichterbij!