fbpx

Redenen om te gaan sporten

Dat sporten enorm fijn en gezond is dat weten we vaak allemaal wel. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat heel veel mensen graag iets aan sport of beweging willen doen. Het houdt je vitaal en gezond en is ook nog eens bevorderlijk voor allerlei processen in je lichaam. Meer dan genoeg reden dus om lekker in beweging te komen en te beginnen met sporten.

Maar enkel je gezondheid is lang niet de enige reden die het heel aantrekkelijk maakt om te gaan sporten. Er zijn namelijk nog heel erg veel fijne redenen te bedenken die het de moeite waard maken om in beweging te komen.

En wij hebben deze redenen allemaal voor je op een rijtje gezet. Op deze manier ontstaat er een heel fijn motivatie lijstje met meer dan genoeg redenen om aan het sporten te slaan! Lees dus gerust met ons mee en kijk naar wat het sporten zo fijn en bijzonder maakt. Op deze manier kom jij ook vol goede zin in beweging en kun je dus zelf ook de vele fijne voordelen ervan ervaren!

Lees dus gerust met ons mee en leer precies wat het sporten nu zo fijn en aantrekkelijk maakt en wat er nu voor zorgt dat sporten altijd een heel goed idee is waar en wanneer dan ook! Zorg voor een gezond hoofd en lijf en ervaar zelf de voordelen van het actief zijn!

Ruimte in je hoofd

Naast je lichamelijke gezond is natuurlijk ook je mentale gezondheid enorm belangrijk. Eigenlijk kun je natuurlijk wel zeggen dat deze twee even belangrijk zijn, het is dan ook goed om hier bewust bij stil te staan en om te beseffen dat ook dit een positief effect is van het sporten.

Als je namelijk vaak actief bezig bent maak je allerlei stofjes aan in je lichaam die je mentale gezondheid enorm ten goede komen. Dit is natuurlijk ontzettend fijn omdat je er op die manier voor kunt zorgen dat je jezelf goed gaat voelen.

Door te sproten merk je vaak dat er wat meer ruimte ontstaat in je hoofd. Tijdens het sporten hoef je namelijk even helemaal nergens aan te denken en je alleen maar met het sporten bezig te houden, op deze manier ben je lekker actief en dat is natuurlijk heel prettig. Er is tijdens het sporten dan ook eigenlijk weinig ruimte om bijvoorbeeld te piekeren en vandaar dat sporten een gunstig effect heeft op je mentale gezondheid.

Niet enkel zorgt het voor minder piekeren het zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat je niet te zwaar over zaken denkt en dat je wat meer plezier ervaart. Dit komt weer doordat het sporten een stofje aanmaakt wat je gelukkig maakt. Wij zouden denken dat dit toch wel hele fijne redenen zijn om het sporten op te pakken!

Juist je mentale gezondheid is enorm belangrijk, het zorgt er niet alleen voor dat je jezelf goed voelt maar ook dat je lekker in beweging kunt zijn en het heeft tevens ook  nog eens invloed op je lichamelijke gezondheid. Zo werken deze twee dus goed samen en heeft het enorm veel voordelen voor je algehele gezondheid!

Een goed middel tegen veroudering

Een andere reden die enorm motiveert om lekker te sporten is dat het goed is tegen veroudering. Je zou dus wel kunnen zeggen dat het in beweging blijven de veroudering deels tegen gaat. Uiteraard is veroudering een proces in je lichaam dat je niet kunt stoppen en dat nu eenmaal zijn gang gaat maar je kunt er wel degelijk iets aan doen om het proces te vertragen en om zo lang mogelijk vitaal en fit te blijven! Een van die middelen die je daarvoor enorm goed kunt gebruiken is sporten. Daarnaast speelt bijvoorbeeld ook voldoende slaap en gezonde voeding een grote rol maar sporten en in beweging blijven is toch wel de belangrijkste factor in het hele verhaal!

Doordat je in beweging blijft worden er allerlei processen in je lichaam in gang gezet waar je enorm goed van kunt profiteren. Denk bijvoorbeeld aan het soepel houden van je gewrichten, maar ook de doorbloeding en de doorstroming en opname van zuurstof in je lichaam worden enorm bevorderd door het sporten. En dat is natuurlijk een goed teken.

Dit zorgt er namelijk voor dat de veroudering tegen gegaan wordt en dat je lichaam dus lang fit en gezond blijft! En dat is natuurlijk weer ontzettend prettig en precies de bedoeling. Het leuke is daarnaast dat een lichaam dat er dus aan herinnert wordt om jong en fit te blijven dit ook langer zal behouden! Allemaal voordelen dus die als het goed is enorm motiveren om te sporten.

Je ziet bijvoorbeeld ook weleens dat oudere mensen thuis komen te zitten en niet meer actief zijn, weinig onder de mensen komen en ook nog eens weinig bewegen. Wat je dan vaak ziet gebeuren is dat ze in rap tempo in eens een heel stuk ouder lijken. Dat is natuurlijk niet prettig en je kunt hier wel degelijk iets tegen doen.

Door goed te blijven bewegen houdt jij je lichaam jong, daarnaast heeft het vaak ook een sociaal aspect en kom je wat vaker mensen tegen en blijf je onder de mensen. Ook dit gaat veroudering tegen aangezien eenzaamheid een grote factor speelt bij het sneller oud worden en voelen van mensen!

Blijf dus een stuk langer jong en fit door lekker in beweging te zijn en blijven! Op deze manier werk je op een positieve manier aan je gezondheid en dat is natuurlijk wel heel erg prettig!

Het zorgt voor sociale contacten

Een andere belangrijke reden om te gaan sporten is voor veel mensen het feit dat ze dan sociale contacten kunnen opdoen. We zien tegenwoordig steeds vaker dat eenzaamheid voorkomt onder allerlei leeftijdsgroepen. Van jong tot oud, en dit is natuurlijk ontzettend jammer en zonde.

Zeker omdat er heel erg veel is wat er gedaan kan worden tegen eenzaamheid. En een van die dingen is sporten! Als je namelijk lekker gaat sporten en bewegen en dan met name buiten natuurlijk. Kom je allerlei mensen tegen en ben je dus al snel onder de mensen. Het is op die manier ook makkelijker om wat sociale contacten op te doen. Daarnaast biedt het sporten al meteen een gezamenlijk onderwerp en dat maakt het maken van contact ook nog eens een stuk makkelijker.

Meer dan genoeg reden dus om lekker aan het sporten te gaan en daarbij komt dan ook nog eens het fijne voordeel dat je door te sporten ook nog eens aan je lichamelijke en mentale gezondheid werkt. En ook dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

Maar ook het opdoen van sociale contacten en het tegen gaan van eenzaamheid is dus weer een heel erg prettig en fijn voordeel van het sporten en dus weer een hele goed en fijne reden om lekker aan de slag te gaan!

Het zorgt voor een beter geheugen en beter denkwerk

Sporten heeft nog een ander heel fijn voordeel waar je eigenlijk op iedere leeftijd van kunt profiteren. Door lekker te sporen zorg je er namelijk voor dat je geheugen en het denkwerk in je hoofd een stuk soepeler gaan. Dit heeft weer te maken met de bloedtoevoer en het zuurstof in je lichaam en alle processen die positief in gang worden gezet door het sporten. Door dus lekker te bewegen werk je ook op een positieve manier aan dit stukje van je gezondheid!

Vandaar dat ze studenten en scholieren bijvoorbeeld ook altijd aanbevelen om lekker te gaan sporten. Dit kan echt verschil maken en een heel positief effect op je studieresultaten hebben! Daarnaast biedt het ook een bepaalde vorm van ontspanning en juist dat is ook heel positief voor je denkwerk en je geheugen.

Maar niet enkel op jonge leeftijd is dit handig, het is ook niet voor niks dat veel bedrijven een sportschool intern hebben of in ieder geval werknemers de tijd en ruimte bieden om lekker in beweging te zijn. Dit heeft namelijk een positieve uitwerking op de werkzaamheden die ze verrichten en dat is natuurlijk wel zo prettig! Op deze manier komt de investering bij de werkgever dubbel en dwars terug!

Maar ook op latere leeftijd kan het natuurlijk heel fijn zijn als het sporten een positieve bijdrage levert aan je geheugen en het denken wat makkelijker maakt. Juist op latere leeftijd kunnen er problemen op dit gebied optreden. Nu kun je dit natuurlijk niet altijd tegen gaan maar het is wel zo handig als je probeert er zoveel mogelijk tegen te doen en het allemaal in goede staat te houden!

Een dijk van een conditie

We kennen het allemaal wel, je loopt de trap op en bovenaan moet je echt even uitrusten en sta je te hijgen. Hier baal je vaak enorm van want je vraagt jezelf af hoe het kan dat het zo ver gekomen is terwijl je nog jong bent!

Je beseft in ieder geval wel heel erg goed dat het tijd is om aan je conditie te gaan werken. En dan komt natuurlijk het sporten weer om de hoek kijken! Als je namelijk je conditie op wil bouwen dan is er maar een manier en dat is in beweging komen! Het is dan ook enorm belangrijk om lekker actief te zijn en te zorgen dat je voldoende beweegt en ook met regelmaat zodat je op een goede manier aan je conditie kunt werken!

Een goede conditie is namelijk enorm belangrijk. Het is ten eerste enorm gezond voor je lichamelijke gezondheid maar daarnaast zorgt het er ook voor dat je jezelf een stuk fitter en gezonder zal voelen en dat is natuurlijk wel heel erg fijn! Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je lekker actief bent en dat je dus ook minder snel moe bent. Hierdoor zie je dus ook vaak dat je jezelf mentaal ook een stuk opgewekter gaat voelen. Zo zie je maar weer dat alles met elkaar werkt en op elkaar inhaakt en bij elkaar zorgt het ervoor dat je jezelf een stuk beter zal voelen. Een goede conditie draagt hier dan ook enorm aan bij!

Belangrijke redenen om te gaan sporten

Dat sporten enorm belangrijk is en ook nog eens erg gezond dat wisten de meeste mensen wel. Maar dat het op zoveel gebieden invloed heeft op je leven is soms nog wat onbekend en juist dat is ontzettend jammer. Want het actief zijn en in beweging komen zorgt er namelijk voor dat je lichamelijke en mentale gezondheid goed zijn en dat heeft veel voordelen!

Door te sporten houdt je dus allerlei belangrijke processen in je lichaam op gang waar je enorm van kunt profiteren! Doordat deze processen in gang blijven ben je bijvoorbeeld fitter, vrolijker, actiever, energieker en ga je ook nog eens het verouderingsproces in je lichaam tegen. Allerlei enorm fijne voordelen die het natuurlijk enorm aantrekkelijk maken om te gaan sporten.

Maar wist je dat je bijvoorbeeld ook prima kunt sporten als je blessures hebt of als je wat ouder bent. Veel mensen denken dat sporten enkel een goed idee is als je heel jong en fit bent, maar niets is minder waar. Juist als het je allemaal wat minder makkelijk afgaat kan het toch een onwijs goed idee zijn om in beweging te blijven. Al is het dan natuurlijk wel in een wat langzamer tempo!

En wist je dat buiten sporten helemaal heel erg prettig is en enorm veel voordelen met zich mee brengt. Juist door lekker buiten in beweging te zijn zorg je ervoor dat je en profiteert van de voordelen van het sporten maar ook van de voordelen van het lekker buiten zijn, de gezonde frisse buitenlucht en de zon die soms lekker schijnt. Zo sla je twee vliegen in een klap.

Werk dus goed aan je gezondheid en pas het sporten in je planning van het dagelijks leven. De enorme voordelen zullen je verbazen en versteld doen staan!