fbpx

Hoe maak je bewegen zo leuk mogelijk

We weten natuurlijk allemaal dat het enorm gezond voor ons mensen is om lekker in beweging te zijn en om dus ook voldoende beweging te krijgen. Dit is niet alleen goed voor ons lichaam maar zeker ook voor onze geest en zorgt dus voor een bepaalde balans in ons leven.

Bewegen kun je natuurlijk op veel verschillende manieren doen, zo kun je al op een hele laagdrempelige manier wat extra beweegmomenten aan je dagelijkse bezigheden toevoegen. Neem bijvoorbeeld heel simpel wat vaker de trap of stap eens een halte verder bij je huis vandaan uit de bus, of parkeer je auto een blokje verder. Al deze kleine stapjes zorgen er bij elkaar voor dat jij toch flink wat meer beweging op een dag krijgt.

Naast deze kleine manieren om meer te bewegen die je in je eigen dagelijkse bezigheden kunt integreren is het natuurlijk ook heel erg fijn om een sport te kiezen waar jij je prettig bij voelt. Hier kun je veel plezier aan beleven en het is dan ook fijn om in beweging te zijn met het doen van iets dat je leuk vindt!

Echter is het voor veel mensen vaak zo dat het even zoeken is naar de juiste motivatie en manieren om in beweging te zijn. Welke sport vinden ze nu echt leuk en past bij hen dit kunnen allemaal vragen zijn die naar boven komen. In deze blog gaan wij jouw laten zien hoe je bewegen zo leuk mogelijk voor jezelf kunt maken en hoe jij de motivatie hoog kunt houden! Lees je met ons mee?

Het belang van in beweging zijn

Bewegen is ontzettend gezond voor ons en dat is dan ook de reden dat we allemaal veel aan beweging doen en vaak zoeken naar manieren om in beweging te zijn. Bewegen heeft dan ook veel gezondheidsvoordelen voor ons mensen die we toch wel erg hard nodig hebben en waar we flink van kunnen profiteren.

Zo zorgt beweging ervoor dat er allerlei processen in ons lichaam beter en effectiever werken die onze gezondheid ten goede komen! Er komt bijvoorbeeld meer zuurstof in ons lichaam en bloed en dat is enorm belangrijk en goed voor onze gezondheid! Daarnaast is het ook nog eens zo dat sporten ervoor zorgt dat we goed op gewicht blijven en we weten allemaal dat een gezond gewicht enorm veel gezondheidsvoordelen heeft! Door te sporten werk je dus ook aan je gezondheid en dat is dus letterlijk van levensbelang!

Maar naast het lichamelijke aspect is sporten ook nog eens ontzettend belangrijk voor je mindset. Door te sporten kun je bijvoorbeeld beter ontspannen en tot rust komen en dat werkt ook nog eens positief door op je gezondheid. Daarnaast is het sporten ook enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat je bijvoorbeeld een betere concentratie hebt en een betere nachtrust allemaal voordelen die toch wel mooi meegenomen zijn. En als kers op de taart zorgt beweging er ook nog eens voor dat je bepaalde stofjes aanmaakt waar je blij van wordt en waardoor je jezelf een stuk opgewekter voelt! Meer dan genoeg reden om lekker in beweging te zijn lijkt ons zo!

Op zoek naar motivatie

Zoals je dus wel kunt zien is beweging enorm gezond. Maar toch is het zo dat we vaak zien dat het lastig is voor veel mensen om de juiste motivatie te vinden om aan de slag te gaan. Ze zien er vaak een beetje tegen op en hebben allerlei excuses om maar niet aan het sporten of bewegen te beginnen. Maar hoe kan dat nu eigenlijk? En nog belangrijker wat kun je er aan doen om je motivatie te vergroten!

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar redenen die jouw kunnen motiveren om wel in beweging te komen. Wil je bijvoorbeeld meer energie, of wil je graag aan je gewicht werken? Dit kunnen allemaal redenen zijn die je motiveren om in beweging te komen en dat is natuurlijk enorm belangrijk!

Als jij op zoek bent naar motivatie om meer te gaan bewegen zijn er een aantal factoren die hier bij kunnen helpen. Zo kan het ten eerste handig zijn om voor jezelf eens de voordelen van het bewegen op een rijtje te zetten. En dan met name de voordelen die jou enorm aanspreken. Op deze manier maak je het sporten natuurlijk meteen een stuk aantrekkelijker voor jezelf omdat je het doet met een reden. Je streeft als het ware naar een doel. Nu kan dit trouwens ook heel erg goed helpen, het stellen van een doel voor jezelf. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je iedere week minimaal 2 keer een uur intensief beweegt.

Wat ook enorm kan motiveren om toch aan het sporten te gaan is om een sport maatje te vinden! Iemand die gezellig met jou mee gaat en waarmee je dus samen in beweging kan komen! Op deze manier kun je het sporten met het sociale aspect combineren en voor veel mensen is dit een hele prettige motivatie. Daarnaast kun je natuurlijk ook elkaar gemotiveerd houden!

Het is dus enorm belangrijk om voor jezelf op zoek te gaan wat nu jouw motivatie is om in beweging te komen! Welk doel wil jij behalen en wat motiveert jou om te gaan sporten. Als je dat eenmaal ontdekt hebt zal het een stuk makkelijker worden om in beweging te zijn en blijven!

Buiten sporten zorgt voor een echte boost

Als je op zoek gaat naar een sport of manier van bewegen die bij je past dan kan het een echte aanrader zijn om op zoek te gaan naar iets dat je lekker buiten in de frisse buitenlucht kunt doen! Het is namelijk heerlijk om buiten lekker actief te zijn en het heeft natuurlijk ook nog eens erg veel voordelen.

Zo is het bijvoorbeeld enorm gezond voor je om lekker in de buitenlucht te sporten. Daarnaast is het ook nog eens erg prettig om lekker buiten te zijn! Het binnen krijgen van voldoende frisse lucht zorgt er bijvoorbeeld voor dat we een stuk beter slapen, ons beter kunnen concentreren en onszelf een stuk fitter voelen. Allemaal fijne voordelen dus die het buiten sporten enorm aantrekkelijk maken!

Je kunt er voor kiezen om zelf lekker buiten aan de slag te gaan maar er is ook altijd wel een sportclub bij jou in de buurt te vinden die buiten sport lessen aanbied! Een enorm fijne manier om lekker in beweging te komen dus!

Sleep je vrienden en familie mee

Het kwam net al even aan bod maar samen sporten is toch echt een stuk leuker dan alleen! Vandaar dat het ook een ontzettend leuk idee is om samen met vrienden of vriendinnen lekker aan de slag te gaan en in beweging te komen! Je kunt bijvoorbeeld lekker gaan wandelen, het motiveert dan al enorm om met elkaar te gaan in plaats van dat je alleen de wandelschoenen aan moet trekken.

Daarnaast kun je elkaar natuurlijk ook scherp houden! Als je samen aan de slag gaat is dat natuurlijk enorm fijn en kun je elkaar ook motiveren om vol te houden en door te zetten en dat heeft natuurlijk onwijs veel fijne voordelen!

Sleep dus ook gerust je vrienden en vriendinnen mee en breng ze in beweging! Op die manier ga je met elkaar aan de slag en blijft de motivatie voor het bewegen hoog !

Stel jezelf een aantal doelen

Een andere slimme manier om bewegen zo leuk mogelijk voor jezelf te maken is door jezelf een aantal doelen te stellen. Wij mensen zijn nu eenmaal zo ingesteld dat we het soms nodig hebben om naar doelen toe te werken. Dit motiveert ons enorm en houdt ons scherp en hierdoor komen we dus eerder in beweging, zowel letterlijk als figuurlijk!

Het is dan ook heel handig om jezelf een aantal doelen te stellen en hier naartoe te gaan werken. Op deze manier heb je dus echt een doel en blijf je gemotiveerd. Het is dan ook vaak makkelijker om naar een doel toe te werken dan om zomaar aan de gang te gaan. Een doel met het sporten kan bijvoorbeeld het aantal keer dat je gaat sporten zijn. Maar het kan ook een doel zijn op het gebied van gewicht, kracht of uithoudingsvermogen. Voor iedereen is dit heel persoonlijk en geen doel zal dan ook hetzelfde zijn maar het helpt wel om elkaar hierin te motiveren.

Als je deze doelen voor jezelf gesteld hebt dan helpt het ook enorm om deze doelen voor jezelf zichtbaar te maken! Dat doe je door ervoor te zorgen dat de doelen gezien kunnen worden of dat je bijvoorbeeld iets draagt wat je regelmatig aan deze doelen herinnert! Op deze manier blijf je scherp en houdt je dus ook je doelen scherp voor ogen en dat is precies de bedoeling!

Zorg er wel voor dat je realistische doelen voor jezelf stelt, als dit namelijk niet het geval is kunnen de doelen je juist demotiveren en dat is nu net niet de bedoeling!

Bewegen wordt weer leuk

Zoals je ziet zijn er dus aardig wat tips te vinden om het bewegen zo leuk mogelijk te maken en om dus ook de kans te vergroten dat je in beweging komt en blijft. En dat is natuurlijk enorm belangrijk want op die manier blijf je natuurlijk lekker actief en dat is weer enorm belangrijk voor je lichamelijke en mentale gezondheid!

In de basis komt het er op neer dat je vooral een manier van bewegen moet vinden waar je plezier aan beleefd, op die manier blijft het voor jouw het langste leuk. Ook kan het helpen om jezelf doelen te stellen om op die manier gemotiveerd te blijven. En wat dacht je van samen sporten, ook dat is een prima manier om meer plezier aan het sporten te beleven en om het sporten ook tot een sociale aangelegenheid te maken!

Kortom zorg ervoor dat het sporten voor jou zo leuk mogelijk is, dit begint al door een sport uit te zoeken die bij je past en waar je dus ook enorm veel plezier aan kunt beleven!