fbpx

Heb jij de juiste sport frequentie te pakken

Sporten is enorm belangrijk voor je lichaam. Het zorgt niet alleen voor een goede conditie maar ook voor een algehele goede lichamelijke gezondheid en het komt ook nog eens je mentale gezondheid ten goede. Genoeg reden dus om lekker actief bezig te zijn en om zelf ook in beweging te komen. Als je nog weinig ervaring hebt met sporten dan kan het soms best wel een flinke uitdaging zijn om te ervaren welke sport je nu eigenlijk het beste kunt beoefenen en in welke frequentie.

Het kan dan natuurlijk ten eerste heel erg helpen om uit te zoeken waar je interesse ligt en welke sport je dus het meeste aanspreekt. Ook kan het een aanrader zijn om eens een paar sporten te proberen en om vervolgens te kijken welk soort sport je het beste ligt. Op deze manier kun je dus echt heel goed ontdekken welke soort sport nu eigenlijk het beste bij je past en dat is natuurlijk heel waardevol.

Als je eenmaal de juiste sport gevonden hebt dan ben je er nog niet want het is vervolgens namelijk ook belangrijk om goed te ontdekken welke sport frequentie dan ook het beste bij je past. Wil je vaak sporten of juist minder vaak? Kortom waar voel jij je het beste bij? Het is dan ook belangrijk om deze juiste frequentie voor jezelf te ontdekken omdat je op deze manier ook het beste uit het sporten haalt. In deze blog gaan wij je dan ook meer vertellen over het te pakken krijgen van die juiste sportfrequentie. Want hoe weet je nu precies welke frequentie het beste bij je past en waar je dus het beste resultaat mee behaald? En hoe zorg je er dan voor dat je hier ook optimaal van profiteert? Lees je met ons mee?

Sporten voor een gezond lichaam

Ten eerste is het natuurlijk heel erg gezond om iets aan sport te doen. Je lichaam en spieren hebben deze vorm van beweging nodig en het zorgt er dan ook voor dat je gezond blijft. Het zorgt er ook voor dat allerlei processen in je lichaam op gang blijven en op die manier draagt het dan ook zeker weten bij aan een goede gezondheid.

Sporten is dus de sleutel tot een fit en gezond lichaam en dat willen we natuurlijk allemaal wel. Er zijn gelukkig ook heel erg veel manieren om te sporten en actief te zijn waardoor je dus ook altijd wel vrij gemakkelijk een manier kunt kiezen die bij je past en die ook goed in je dagelijks leven past.

Wel is het natuurlijk meteen vrij logisch dat veel mensen graag iets aan sport doen als je jezelf dus realiseert waar het sporten allemaal goed voor is en aan bij kan dragen. Want laten we eerlijk zijn een fit en gezond lichaam willen we immers allemaal wel! Het is dan ook erg fijn om hier de vruchten van te kunnen plukken en op deze wijze dus goed voor je lichamelijke gezondheid te kiezen.

Kies een sport die bij je past

Als je lekker wil sporten dan is het ten eerste belangrijk dat je een sport vindt die goed bij je past en waar je dus ook veel plezier aan beleefd. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten sport en het kan dan ook soms best een beetje zoeken zijn. Het is echter belangrijk om goed te kijken naar welke soort sport je interesse heeft maar ook naar welke soort sport lichamelijk voor jou een goed idee is. Op deze manier kun je dus snel en gemakkelijk kiezen voor een sport waar jij blij van wordt.

Ook wil je natuurlijk graag een sport vinden die je vol kunt houden op de langere termijn. En  ook hiervoor is het dus erg belangrijk dat je een sport kiest die echt bij je past. Op deze wijze heb je de meeste kans dat je ook echt voor een sport kiest waar je langere tijd plezier van kunt hebben.

Ook is het hierbij dus belangrijk om goed te kijken naar de frequentie van het sporten. Hoe vaak en hoe lang ga jij aan de slag en hoeveel plezier beleef je hieraan? Ook dit zijn dingen die jij jezelf af moet vragen en waar je dus even goed naar moet kijken!

De juiste frequentie vinden

Als je dan eenmaal een sport hebt gevonden die goed bij je past dan kan het soms nog wel even zoeken zijn om de juiste sport frequentie te vinden. Want ga je vaak sporten of juist minder vaak? En hoeveel keer per week ga je dan en hoe lang? Allemaal vragen die jij jezelf kunt stellen en die dus ook kunnen helpen om de juiste frequentie voor het sporten te vinden.

Nu kan dit natuurlijk heel vaag klinken en kan het ook echt zo zijn dat je totaal geen idee hebt hoe je die juiste frequentie dan te pakken kan krijgen. Ten eerste moet je dan heel goed naar jouw sport doelen kijken. Met elke doelen wil jij gaan sporten en wat wil je dan ook graag bereiken? Het helpt enorm om dit eerst voor jezelf duidelijk te krijgen zodat je vervolgens goed aan de slag kunt gaan.

Je kunt je vast wel voorstellen dat het per doel dan ook enorm kan verschillen hoeveel tijd je eraan kwijt bent om dit te bereiken en dat is natuurlijk ook best een uitdaging. Het ene doel bereik je nu eenmaal sneller dan het andere en voor het ene doel heb je meer rust tussendoor nodig dan voor het andere. En zo kun je dus een goede balans zoeken en de juiste frequentie kiezen.

Begin dus met het op papier zetten van jouw persoonlijke sportieve doelen en vervolgens kun je dan een gericht plan gaan maken om deze doelen ook daadwerkelijk te gaan behalen. Op deze manier werk je dus heel gericht naar je doelen toe en de juiste sport frequentie kan hier zeer zeker aan bijdragen.

Hoe weet je of je teveel sport

Nu kun je natuurlijk te weinig sporten maar zeer zeker ook te veel. En net als te weinig in beweging komen kan teveel sporten ook niet goed voor je zijn. Dit gaat namelijk als volgt in zijn werk. Het zal je dan ook vast niet verbazen dat je tussen de sport momenten door je lichaam rust moet geven. Dut heeft je lijf nodig omdat je spieren op deze manier tot rust kunnen komen en omdat je spieren zo ook weer verder op kunnen bouwen. Daarnaast is het ook zo dat je lichaam dus op deze manier hersteltijd heeft.

Na deze hersteltijd kun je weer aan de slag en presteer je vaak ook een stuk beter. Je lijf heeft even rust kunnen krijgen en kan er weer met vernieuwde energie tegenaan. Dit komt je sport prestaties vaak ook enorm ten goede.

Nu is het natuurlijk niet goed voor je om te weinig te sporten, je lichaam heeft nu eenmaal beweging nodig. Maar ook teveel sporten kan dus kwaad. Als er namelijk te kort rust zit tussen deze momenten dan heeft je lichaam niet voldoende tijd om te herstellen en zorgt dit er zelfs voor dat jij je lichaam helemaal uit kunt putten en dat je over je grenzen heen gaat. Dit zorgt er niet alleen voor dat je sport prestaties achteruit gaan maar ook dat je veel meer kans loopt om blessures op te lopen. En dat is natuurlijk iets wat je juist graag wil voorkomen omdat een blessure ervoor kan zorgen dat je maanden uit de roulatie bent. Meer dan genoeg reden dus om echt ook die rust momenten tussen het sporten te houden en er zo dus voor te zorgen dat je lichaam voldoende kan herstellen om daarna weer aan de slag te gaan!

Te weinig sporten

Net als teveel sporten is te weinig sporten natuurlijk ook niet goed voor je. En ook dit kan zeker weten gevolgen hebben. Je lichaam heeft nu eenmaal beweging nodig. Allerlei processen in je lijf verlopen een stuk beter als je in beweging bent en als je dus lekker actief bent. We kunnen zeker wel stellen dat beweging helpt om je lichaam gezond te houden. En een gezond lichaam willen we natuurlijk allemaal wel!

Des te meer reden om ook goed in beweging te komen en om ervoor te zorgen dat je lichaam ook de juiste hoeveelheid beweging krijgt. Niet te veel niet te weinig maar de juiste balans is dus het toverwoord. Soms kan het echter wel moeilijk zijn om voldoende in beweging te komen. We zien vaak dat mensen moeite met hun motivatie hebben en dat het ze dus lastig af kan gaan om in beweging te komen!

Gelukkig zijn er natuurlijk wel wat handige manieren waarop jij jezelf toch heel erg goed kunt motiveren om aan de slag te gaan en het is dan ook zeker weten aan te raden om hier gebruik van te maken!

Zo is het bijvoorbeeld slim om met regelmaat tegen jezelf te zeggen waar je het allemaal voor doet. En hiermee bedoelen wij dat het dus erg verstandig is om je doelen goed voor ogen te houden. Hier doe je het immers allemaal voor en dit kan dan ook heel erg motiverend werken en net even dat duwtje in de rug geven om weer lekker aan de slag te gaan.

En juist met de nodige hoeveelheid beweging zorg je goed voor je lichaam en heb je dus ook waarschijnlijk de juiste frequentie te pakken. Hiermee geef jij jouw lichaam wat het nodig heeft en hier kan je gezondheid op allerlei vlakken van profiteren! Des te meer reden dus om ervoor te zorgen dat je voldoende beweegt en een sport zoekt waar je ook nog eens veel plezier uit kunt halen!

Heb jij de juiste sport frequentie te pakken

Zoals je ziet is sporten dus een belangrijk onderdeel van je gezondheid. Zowel je lichamelijke als je mentale gezondheid profiteren er onwijs van als jij lekker actief bent en in beweging komt. Toch kan het soms flink wat moeite kosten om actief te zijn en blijven en zeker om de juiste frequentie hierin te vinden. Dit is dan ook vooral even goed zoeken.

We weten natuurlijk allemaal dat te weinig sporten niet goed voor je is. Je lichaam heeft beweging nodig om allerlei processen in je lijf goed op gang te laten komen maar ook je mentale gezondheid vaart hier wel bij. Echter kan teveel sporten soms ook niet goed voor je zijn. Je lijf heeft namelijk wel een bepaalde hersteltijd tussen de sport momenten door nodig en ook deze zijn heel erg belangrijk. Het is dan ook zeker weten aan te raden om tussen het sporten door voor voldoende hersteltijd te zorgen en om er zo dus zorg voor te dragen dat je lichaam kan herstellen zodat het er daarna weer goed tegenaan kan.

Wel kan het natuurlijk best even een flinke uitdaging vormen om de juiste sport frequentie die bij jou past te pakken te krijgen. Hier moet je soms ook best even naar zoeken en uitproberen wat nu uiteindelijk het beste voor jou werkt. Als je dit eenmaal weet dan kun je goed aan de slag gaan en je frequentie dus afstemmen op wat jij nodig hebt. Met de juiste resultaten als gevolg. Geniet dus enorm van het sporten en zorg ervoor dat je de juiste frequentie kan vinden en hier dus profijt van kan hebben en het beste uit jezelf kunt halen.