fbpx

De meest gehoorde sport excuses

Sporten is voor veel mensen een hele fijne manier om aan hun lichaam en gezondheid te werken en het vormt ook vaak een fijne uitlaatklep. Er zijn dan ook heel veel mensen die het sporten niet meer uit hun dagelijkse patroon weg zouden kunnen denken en die het ook echt als een groot en belangrijk onderdeel van hun leven beschouwen.

Maar het kan ook anders, er zijn ook heel veel mensen die zelfs bijna een hekel aan sporten hebben en die het al warm krijgen als ze het woord sporten horen. Zij proberen het sporten en bewegen zoveel mogelijk te vermijden en gebruiken hier dan ook allerlei excuses voor om vooral maar niet in beweging te hoeven komen. Dit is natuurlijk onwijs zonde en vaak zit er dan ook een bepaalde angst achter. Nu is het natuurlijk zo dat angst een slechte raadgever is en dat is dan ook zeker hierbij het geval. Vandaar dat wij ook zeker zouden aanraden om toch in beweging te komen en om op deze manier te kijken hoe je het sporten passend bij je leven vorm kunt geven.

Laten we het dus eerst even over al die excuses hebben. Deze worden te pas en te onpas uit de mouw geschud om vooral maar niet aan het sporten te hoeven gaan. Enorm zonde natuurlijk en ook helemaal niet handig. Vandaar dat wij nu ook op een rijtje gaan zetten wat nu de meest gehoorde excuses zijn en hoe je deze kunt pareren en toch aan de slag kunt gaan! Sporten is immers enorm gezond en kan op ieder tempo worden uitgevoerd!

De angst om aan de slag te gaan

We kunnen dus wel stellen dat heel veel mensen angst hebben om aan de slag te gaan en om dus te beginnen met sporten. Wat we vooral zien is dat dit opspeelt bij mensen die nog niet veel ervaring met sporten hebben en die dus ook nog helemaal niet weten hoe dit allemaal in zijn werk gaat. Je zou kunnen zeggen dat het de angst voor het onbekende is die dan opspeelt. Ergens is dit natuurlijk heel erg begrijpelijk maar het is ook wel een beetje zonde. Sporten kan namelijk van enorm grote waarde in je leven zijn!

De angst om aan de slag te gaan speelt dus bij veel mensen een rol. Daarnaast is het ook vaak dat ze niet goed weten hoe het sporten werkt of hoe ze het precies aan moeten pakken. Dit kan dus allemaal een enorm obstakel vormen en er dus voor zorgen dat er excuses ingezet gaan worden om vooral maar niet aan het sporten te slaan.

Gelukkig kun je hier ook iets aan doen en dat begint natuurlijk met het herkennen van excuses en vervolgens het pareren ervan. Als je eenmaal aan de slag gaat ontdek je namelijk dat sporten onwijs leuk is en dat al deze excuses dan ook nergens voor nodig zijn!

Ik heb het te druk om te sporten

Wellicht het meest gehoorde excuus om vooral maar niet aan de bak te hoeven gaan, is de ik heb het te druk om te sporten smoes. Veel mensen gebruiken dit excuus om niet te hoeven gaan sporten. Ze beweren bijvoorbeeld dat ze het veel te druk hebben met hun werk, het huishouden, sociale contacten of de kinderen. En daardoor hebben ze dus absoluut geen uurtje over om even aan de slag te gaan.

Dit excuus houdt natuurlijk geen stand want we weten allemaal dat als je echt graag iets wil je hier altijd wel wat tijd vrij voor kan maken. Maar toch gebruiken heel veel mensen dit excuus en vaak nog met succes ook!

Wat kan helpen is om je te realiseren dat je tijdens het sporten bijvoorbeeld ook sociale contacten op kan doen of aan je sociale contacten kan werken door bijvoorbeeld te gaan sporten met een vriend of vriendin. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je van sporten energie krijgt en dit kan je dan weer helpen om de andere werkzaamheden een stuk makkelijker gedaan te krijgen. Enorm handig en fijn dus.

En zo zie je maar dat het excuus om het te druk te hebben om te sporten op deze manier helemaal geen stand houdt en dat er dus altijd wel een gaatje te vinden is waarbij je een paar sport oefeningen kunt doen. Ook is het zo dat het echt niet meteen zo is dat je drie uur aan de bak hoeft. Soms kan een half uurtje tussendoor al een onwijs verschil maken. En we kunnen best wel stellen dat iedereen wel 30 minuten per dag kan missen om in beweging te komen.

Ik ben te moe om te sporten

En dan komen we meteen bij het volgende excuus aan wat eigenlijk een beetje in het verlengde van het eerste ligt. Vaak horen we mensen namelijk klagen dat ze veel te moe zijn om te sporten. En ergens kan dit gevoel ook heus wel zo kloppen. We hebben het tegenwoordig allemaal vaak enorm druk en zijn met van alles en nog wat bezig. Het kan dan soms best zo zijn dat je hierdoor enorm moe bent en soms niet meer zo goed weet waar je de energie vandaan moet halen om nog te gaan sporten.

Maar eigenlijk is dit dus een vervelende cirkel waar je zelf moet proberen uit te komen. Als je namelijk niet sport of beweegt dan zal je merken dat je sneller moe bent, je conditie gaat dan namelijk achteruit. Als je conditie beter is dan merk je dus ook dat dit het sporten ten goede komt. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je van sporten energie krijgt! Als je dus moe bent kan het echt de moeite waard zijn om jezelf toch naar die sportschool of sportles te slepen en je zal merken dat je daarna met een stuk meer energie en een beter gevoel thuis komt.

Het excuus dat je te moe bent om te sporten gaat dus eigenlijk niet op en is juist een teken aan de wand dat het enorm verstandig is om toch aan de slag te gaan en in beweging te komen!

Er zit geen sportschool bij mij in de buurt

Vaak geven mensen ook als excuus dat er geen sportschool bij hen in de buurt zit. Helaas, dan maar niet sporten en in  beweging komen. Maar zo makkelijk werkt het natuurlijk niet. Als er geen sportschool in de buurt zit is het natuurlijk nog geen excuus om dan maar helemaal niet in beweging te komen. Je kunt namelijk ook op een heleboel andere manieren sporten

Zo is het zeker niet zo dat je alleen maar in de sportschool kunt sporten. Je kunt namelijk op heel erg veel manieren aan de slag gaan en sporten en in beweging zijn. Zo kun je bijvoorbeeld ook zelf buiten lekker aan de slag gaan. Je kunt een stuk lopen of fietsen. En als je om je heen vraagt zie je vaak ook dat er soms wel mogelijkheden zijn om bootcamplessen buiten bij jou in de buurt te volgen.

Maar ook als de sportschool wat verder bij je vandaan ligt hoeft dit geen enkel probleem te zijn. Je kunt er dan gewoon voor kiezen om de weg naar de sportschool toe als warming up te gebruiken en daar kun je echt heel veel aan hebben!

Het excuus dat er geen sportschool bij jou in de buurt zit is een excuus dat je dus eigenlijk niet hoeft te gebruiken en dat dus ook geen stand houdt, het is dan ook zeker heel belangrijk dat je goed kijkt hoe en waar je in beweging kunt komen. En waar een wil is daar is ook altijd een weg!

Ik ben geen sportief type

Een ander veel gehoord excuus om onder het sporten uit te komen is dat mensen vaak zeggen dat ze geen sportief type zijn en zich daarom ook maar niet aan het sporten wagen. Maar ook dit is natuurlijk een excuus dat eigenlijk helemaal niet op gaat. Ook als je geen sportief type bent kun je prima aan het sporten gaan en in beweging komen.

Er zijn dan ook meer dan genoeg manieren om lekker bezig te zijn en toch te sporten. Je hoeft hier dan ook echt geen sportief type voor te zijn! Daarnaast is het ook nog eens zo dat je juist door te sporten sportiever kunt worden en als jij jezelf hier niet aan waagt dan gebeurd er natuurlijk ook helemaal niets!

Het excuus dat je geen sportief type bent kan dus in de ijskast en hoeft dan ook helemaal niets te betekenen. Het zorgt er in ieder geval niet voor dat je dan ook maar niet hoeft te sporten of in beweging hoeft te komen!

Ik vind sporten niet leuk

En dan zijn er natuurlijk ook heel veel mensen die aangeven sporten niet leuk te vinden. Dit kan natuurlijk ook voor hen een goed excuus zijn om dan maar niet in beweging te komen. Het kan zeker zo zijn dat je sporten niet leuk vindt maar het kan dan zeker weten de moeite lonen om eens te kijken of je wellicht een vorm van sport of beweging kunt vinden die wel bij je past en waar je wel plezier uit kunt halen. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten sporten en vaak loont het dan ook zeker weten de moeite om een beetje om je heen te kijken en zo een soort te vinden die bij je past

Het is dan ook te kort door de bocht om te zeggen dat je sporten niet leuk vindt, sporten kan juist een enorm goede uitlaatklep zijn en ervoor zorgen dat je lekker in beweging komt en bent! Daarnaast is sporten ook iets wat je moet leren waarderen. Het is dus inderdaad zeker niet meteen zo dat je het sporten leuk zal vinden maar soms moet je hier ook aan werken en is dit iets wat je op moet bouwen. Uiteindelijk zal je merken dat je het sporten leuker gaat vinden en beter gaat waarderen.

Het sporten niet leuk vinden is dus zeker weten geen excuus om dan ook maar niet aan het sporten te gaan.

De meest gehoorde excuses om niet te gaan sporten

Zoals je dus wel kunt zien zijn er aardig wat excuses die gebruikt worden om vooral maar niet aan het sporten te gaan. Dit is natuurlijk onwijs zonde zeker omdat je op die manier dan ook kunt zien dat het sporten juist heel belangrijk is en heel goed voor je algehele gezondheid is. Meer dan genoeg reden dus om lekker actief bezig te zijn en om jezelf deze momenten ook te gunnen.

Toch zien veel mensen dit niet zo en is er vaak vooral een angst voor het onbekende of een drempel die overgegaan moet worden. Gelukkig zie je vaak dat als die eenmaal gebeurd is mensen enorm snel aan het sporten wennen en eigenlijk al na korte tijd het sporten vaak niet meer zouden willen missen.

Het is dan ook zonde om al deze excuses te gebruiken en het is aan te raden om gewoon lekker aan de slag te gaan en om op deze manier te ervaren wat het sporten allemaal voor je kan beteken en hoe je dit dan ook kan inplannen in je dagelijks leven. Een veel gehoord excuus is helaas dan ook het gebrek aan tijd maar dit is dan ook meteen een excuus wat we het snelste onderuit kunnen halen. Het is namelijk helemaal niet zo dat je door een gebrek aan tijd niet zou kunnen sporten. Het is juist heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je tijd maakt voor het sporten zodat je hier ook op allerlei andere vlakken in je leven van kunt profiteren. Op deze manier kan het sporten dan ook echt veel voor je betekenen en kun je er ook echt optimaal profijt van hebben! Sporten zal dan ook in een oogwenk een belangrijk onderdeel van je leven zijn waar je gelukkig geen excuses meer voor hoeft te verzinnen!