fbpx

De fabels en feiten over sporten

Het is een onderwerp waar enorm veel over geschreven is en waar ook veel informatie over te vinden is. We hebben het dan over het sporten. Veel mensen doen aan een sport en komen graag in beweging. Niet zo verwonderlijk ook want het sporten heeft enorm veel voordelen voor je lichaam en zorgt er vaak ook voor dat jij jezelf heel goed voelt. Sporten zorgt voor meer spieren en kracht en daarnaast meer energie en een energieker gevoel. Allemaal fijne voordelen dus die het sporten zeer zeker de moeite waard maken.

Toch bestaan er ook veel vooroordelen over het sporten en merken we dat velen van deze berusten op fabels. Toen we dieper in dit onderwerp doken merkten we dat er over sporten dus onwijs veel fabels en feiten bestaan en leek het ons dus ook de hoogste tijd om eens op onderzoek uit te gaan en de feiten en fabels over sporten op een rijtje te zetten.

Want is sporten nu eigenlijk echt wel zo gezond? En kun je ook teveel sporten? Krijg je van sporten spieren? En is sporten goed op iedere leeftijd? Kortom meer dan genoeg vragen en meer dan genoeg fabels en feiten die we op een rijtje konden zetten zodat er een beter beeld ontstaat.

Een beeld over sporten dat berust op de waarheid en dat alle voor en nadelen goed laat zien en dat echt verteld wat sporten allemaal voor jouw kan betekenen. Wil je dus voor eens en voor altijd de juiste informatie ontvangen en afrekenen met alle fabels die er bestaan, lees dan nu met ons mee?

Onjuiste informatie

Veel mensen die nog niet zo bekend zijn met sporten en er graag aan willen beginnen gaan op zoek naar fabels en feiten over dit onderwerp en dan kom je dus echt in een wirwar van informatie terecht waarbij het soms lastig is om te overzien welke informatie de juiste is. Het is dan ook soms moeilijk om goed te bedenken welke informatie je wel en niet voor waarheid aan moet nemen.

Er circuleert over sporten dan ook zeker weten veel onjuiste informatie in de rondte, de zogenaamde fabels. Juist over dit onderwerp zijn die fabels enorm lastig en vervelend omdat je zo dus al snel een onjuist beeld krijgt en niet goed weet waar je aan toe bent met het sporten.

Vandaar date en bron met juiste informatie dan ook onmisbaar is en enorm veel voordelen heeft. Op deze manier kun je dus ook de juiste info op een rijtje zetten en zo precies kijken wat nu echt wijsheid is als het op het onderwerp sporten aankomt.

Sporten is gezond

We beginnen met de stelling sporten is gezond. Dit is er eentje die we heel veel voorbij zien komen en die ons eigenlijk ook met de paplepel wordt ingegoten. Want sporten is enorm belangrijk en gezond en ook onmisbaar voor een goede gezondheid. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel mensen graag sporten en hier de voordelen van inzien.

En we kunnen je dan ook meteen vertellen dat dit een feit is. Sporten is zeker weten gezond en heel erg goed voor je lichaam. Wel is het zo dat het erg belangrijk is om het sporten op de juiste manier aan te pakken en om het dus niet te overdrijven of om er ook niet veel te ver in te gaan. Op die manier kan het juist weer nadelig zijn voor je lichaam en dat is natuurlijk iets wat je liever wil voorkomen.

Sporten kan dus prima en is ook zeker weten erg gezond voor je lichaam maar doe het dus wel met mate en let goed op je grenzen zodat je geen blessures oploopt of je lichaam over vraagt, de juiste balans is hierbij de sleutel tot succes!

Teveel sporten is ongezond

Deze volgende stelling is ook een feit. Het is namelijk zeker weten zo dat teveel sporten vaak niet goed is voor je lichaam. Ten eerste kan je lichaam dan geen rust moment pakken en dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat je oververmoeid raakt maar ook dat je spieren niet tot rust kunnen komen.

Dit kan dan bijvoorbeeld zorgen voor blessures of overbelasting van je lichaam. Daarnaast kan het teveel sporten er ook voor zorgen dat allerlei processen in je lichaam onder druk komen te staan doordat je lijf teveel moet en niet tussen door even bij kan komen. Een situatie waar je dus niet bepaald op zit te wachten en die dus ook zeker weten niet wenselijk is.

Een goede balans is hierbij dan ook het toverwoord. Het is enorm belangrijk om een goede balans tussen het sporten en het rusten te vinden. Je lichaam moet namelijk na het sporten tijd krijgen om te herstellen zodat het daarna weer verder kan gaan. Biedt je deze tijd je lijf niet dan heeft dit allerlei gevolgen waar je liever niet op zit te wachten.

Van sporten val je af

Dit is een fabel, in ieder geval zo stellig gesteld. Uiteraard kan sporten bijwerken aan gewichtsverlies maar dat is dan wel in combinatie met de juiste voeding. Je kunt nog zoveel sporten maar als je daarnaast heel veel en heel ongezond eet dan val je vaak alsnog niet af terwijl je dit wel graag wil.

Het is dus niet zo dat je zomaar kunt stellen dat je van sporten afvalt daar moet toch echt wel wat meer voor gebeuren. Afvallen lukt namelijk alleen als er een goede verhouding is tussen je voeding en de hoeveelheid beweging die je krijgt. Alleen dan komen er allerlei processen in werking die er uiteindelijk voor gaan zorgen dat je gewicht kunt verliezen.

Het is dus te simpel dat je enkel van sporten direct af zal gaan vallen. Dit is namelijk een heel proces wat een samenwerking vormt tussen allerlei onderdelen van je lichaam en levensstijl.

Sport altijd op een nuchtere maag

Ook dit is een absolute fabel. Het is namelijk helemaal niet fijn en gezond om op een nuchtere maag te sporten. Als je maag namelijk helemaal leeg is en je nog niks gegeten hebt voordat je gaat sporten heeft je lichaam ook niks om energie uit te halen of om te verbranden. Uiteraard is dan de gedachte dat je lichaam dan met het vet aan de gang gaat en dat is ergens ook wel waar maar dit proces komt ook in gang als je ervoor kiest om de juiste dingen te eten en zo toch goed voor je lijf te zorgen voordat  je gaat sporten.

Daarnaast is het echter wel zo dat teveel eten voor het sporten niet aan te raden is. Dit zorgt namelijk voor een enorm vol gevoel en kan zelfs wat misselijkheid veroorzaken als je eenmaal aan de slag bent. Dat is dus iets wat je liever wil voorkomen en vandaar dat teveel eten voor het sporten ook geen goed idee is.

Het beste is om een licht verteerbare maaltijd tot je te nemen zodat je lichaam wel goed aan de slag kan maar niet meteen te vol komt te zitten op deze manier zal je merken dat het sporten heel fijn gaat en dat je dus helemaal niet nuchter hoeft te zijn voordat je aan een fijne sport sessie begint!

Je kunt te oud zijn voor sporten

Ook dit is een fabel. Eigenlijk kun je op iedere leeftijd wel in beweging komen mits het verantwoord is natuurlijk en je geen lichamelijke beperkingen hebt. Maar als je goed uit  de voeten kunt en goed in beweging kunt zijn dan is er natuurlijk niet zoiets als een maximale leeftijd voor het sporten.

Sporten kan op iedere leeftijd een fijne toevoeging zijn en is juist enorm gezond waardoor wij het eigenlijk juist bijna op iedere leeftijd zouden adviseren. Sporten heeft dan ook zoveel fijne voordelen en het kan juist positief werken op het verouderingsproces om lekker in beweging te komen en gezond bezig te zijn.

Het is dus absoluut een fabel dat je ook te oud kunt zijn voor sporten en hier is dan ook niks van waar. Gelukkig kan sporten altijd en overal en biedt het veel fijne voordelen voor de gezondheid zowel voor jong als oud.

Fabels en feiten over sporten

Zoals je dus kunt lezen zijn er flink wat feiten die de ronde doen over het sporten. Dit was natuurlijk slechts een kleine greep uit alle fabels en feiten die er te vinden zijn en alle informatie die er de ronde doet. Het is dan ook voor iedereen die sport of wil gaan sporten enorm van belang om goed te kijken dat je de juiste informatie vindt zodat je goede keuzes over het sporten kunt maken en je niet laat leiden door allerlei fabels die dus helemaal niet waar zijn.

Alleen op deze manier kun je met een goed gevoel aan de slag en zorg je dus ook goed voor je lichaam en begin je op een verantwoorde manier aan het sporten en dat heeft dan ook echt heel erg veel voordelen. Veel mensen genieten enorm van het sporten en alle gezondheidsvoordelen die het biedt en dat is dan ook meteen het meest belangrijk!

Zoek dus goed uit of een stuk informatie berust op een fabel of een feit voordat je zelf een keuze maakt over het sporten alleen zo kom je namelijk goed beslagen ten ijs!