fbpx

De beste zomerse bootcamp tips

Nu het hoogzomer is sporten we natuurlijk allemaal lekker door maar wel vraagt dit dan een iets andere voorbereiding en soms ook uitvoering. Met hoge temperaturen kan het soms even aanpassen zijn om toch het uiterste uit je training te halen zonder teveel last van de warmte te hebben.

Maar hoe pak je dit dan eigenlijk precies aan? En wat zijn dan eigenlijk de beste zomerse bootcamp tips. Van sporten voor de zon opkomt tot sporten in het water het komt in deze blog allemaal voorbij. Wij laten je leuke en creatieve maar vooral sportieve manieren zien om ook in de zomer je bootcamp workout zo leuk mogelijk te maken. En dat is dus een stuk makkelijker dan je wellicht zou denken.

Juist in de zomer zijn er onwijs veel mogelijkheden om lekker buiten aan de slag te gaan en zolang je maar zorgt voor voldoende vocht en zo af en toe wat schaduw kun je een prima bootcamp buiten beleven. Lees je met ons mee?

Bootcamp in de zomer

Bootcamp is natuurlijk op zich al een hele fijne en leuke ervaring maar in de zomer is het nog net even allemaal wat leuker. Ten eerste door de fijne temperaturen maar ook doordat het heel leuk is om water bij je workout te betrekken.

Je hebt er op deze manier meteen een schat aan mogelijkheden bij en meteen wat extra verkoeling, wel is het heel belangrijk om ook een aantal voorzorgsmaatregelen in acht te nemen als je in de zomer aan de slag gaat, maar als je dit goed doet kun je dus zeker ook in de zomer een hele fijne bootcamp ervaring beleven.

Vaak denken mensen ten onrechte dat een bootcamp les tijdens warmte niet door gaat. Niets is minder waar, uiteaard zijn er uitzonderingen, maar over het algemeen is een bootcamp les dan juist een enorme fijn en prettige manier om toch in beweging te komen en sport het juist dan een stuk fijner dan in een sportschool.

Het juiste moment vinden

Als je een bootcamp les gaat volgen in de zomer dan is het wel belangrijk om dit op het juiste moment te doen? Over het algemeen ga je dan namelijk niet op het heetst van de dag aan de slag maar is het aan te raden om vroeg in de ochtend te gaan of juist aan het einde van de dag. Op deze manier zorg je ervoor dat je gaat sporten als de zon niet heel fel schijnt en dat scheelt ook net wat graden in temperatuur en dat is natuurlijk wel heel prettig.

Het juist moment op de dag vinden is dus wel aan te raden en zorgt er dus ook voor dat je heerlijk van je workout kunt genieten onder de juiste omstandigheden. Mocht je toch besluiten om op het warmst van de dag aan de slag te gaan dan is het wel aan te raden om hier goede voorzorgsmaatregelen bij te nemen zodat je de warmte de baas kan blijven.

Kijk dus goed wat voor jou het beste moment is om aan een bootcamp les deel te nemen zodat je hier optimaal van kunt genieten zonder dat de warmte je teveel in de weg zit.

De juiste voorbereiding

Als je een bootcamp les gaat volgen met zomerse temperaturen dan is de juiste voorbereiding belangrijker dan ooit. Het is dan ook heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je zonder problemen aan de slag kunt gaan en dat je goed voorbereidt bent. Dit kun je op een aantal verschillende manieren aanpakken waarbij je er vooral rekening mee houdt dat je het hoofd een beetje koel kunt houden.

De juiste voorbereiding bestaat onder andere uit het meenemen van de juiste spullen. Maar ook het dragen van kleding die bestemd is voor de warmte. Tot slot is het natuurlijk ook nog enorm belangrijk om goed te eten en drinken voordat je gaat sporten en om jezelf goed in te smeren. Als je al deze juiste voorbereidingen hebt getroffen dan is het vaak tijd om aan de slag te gaan en ben je er helemaal klaar voor.

Op deze manier wordt het sporten in de warmte dan ook een stuk leuker en makkelijker en kom je ook niet voor onvoorziene verrassingen te staan en dat is toch ook wel heel erg prettig.

Voldoende water drinken

Als je goed voorbereidt aan je bootcamp wil beginnen dan is het ten eerste heel erg belangrijk om voldoende water te drinken voordat je gaat sporten en aan de slag gaat. Op deze manier zorg jij er namelijk voor dat je lijf voldoende vocht heeft en dat heb je natuurlijk wel nodig als je aan de slag wil gaan.

Juist ook voor het sporten is het belangrijk om voldoende te drinken omdat je op die manier een reserve hebt voor als je aan het sporten bent. Zeker tijdens warme dagen verlies je namelijk al snel veel vocht en het is dus van belang dat je vochthuishouding goed op peil is voor je aan de bootcamp begint.

Maar niet enkel voor het sporten is het belangrijk om voldoende water te drinken ook tijdens het sporten is dit van belang. Zorg er dan ook zeker voor dat je ook tijdens het sporten voldoende water drinkt en dat je er dus ook zo voor zorgt dat jou vochthuishouding op peil blijft ook tijdens het sporten.

Neem dan ook regelmatig even een kleine pauze om even wat te drinken zodat je daarna weer verder kunt gaan. Als je eenmaal klaar bent met sporten is het ook erg belangrijk om goed en veel te drinken om op deze wijze de ontstane tekorten weer aan te vullen!

Bootcamp en water gaan prima samen

Als je in de zomer een bootcamp les volgt en de temperaturen zijn hoog dan is het natuurlijk heel erg leuk als er water bij een bootacmp les betrokken wordt. Gelukkig zien we dan ook heel vaak dat dit op verschillende manieren gebeurdt. Zo kun je een stukje cardio meepakken door bijvoorbeeld te zwemmen maar ook kan er water gebruikt worden om oefeningen met gewicht te realiseren.

Kortom er zijn dus best wel wat mogelijkheden met water te bedenken die ervoor zorgen dat water en een bootcamp les dus prima samen gaan. Op deze wijze is het ook nog eens fijn om zo wat verkoeling te zoeken en dat kan zo natuurlijk wel heel erg goed.

We kunnen dus wel stellen dat een bootcamp les en water heel erg goed samen gaan en dat dit dan ook een prima idee vormt. Wij snappen helemaal dat deze combinatie in de zomer dan ook vaak in een bootcamp les gemaakt wordt en vinden dit dan ook een heel goed idee.

Ook als letterlijke cooling down kan een frisse duik na een bootcamp les onwijs prettig zijn. Op deze manier koel je meteen een beetje af na het harde werken en ook dat is natuurlijk een feestje!

Smeer jezelf goed in

Als je gaat sporten in buitenlucht op zonnige dagen dan is het natuurlijk wel heel belangrijk om jezelf goed in te smeren. Op deze wijze bescherm je jezelf dan ook tegen de zon en dit is naast heel erg prettig vaak ook hard nodig. Let er daarbij op dat je een goede factor gebruikt en dat je het insmeren ook regelmatig herhaald.

Zeker als je met water in de weer gaat of als er ook zwemoefeningen bij de workout zitten is het zinvol om daarna weer even goed te smeren. Op deze manier kun je optimaal van je bootcamp training genieten zonder er daarna heel veel gevolgen van te ervaren met een verbrande huid.

Naast goed insmeren zal ook een een goede pet enorm helpen bij de felle zon. Vaak is het wellicht wat lastig om tijdens het sporten een pet te dragen maar het is wel heel handig om dit toch te doen om je ervan te verzekeren dat je goed beschermd bent tegen de zon.

Draag luchtige sportkleding

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten sportkleding maar het kan met warme dagen van belang zijn om vooral luchtige sportkleding te dragen. Op die manier loopt je lichaamstemperatuur ook niet te hoog op tijdens het sporten en kun je ondanks de hitte toch lekker bewegen.

Sportkleding is vaak van verschillende materialen gemaakt, als je tijdens warme temperaturen gaat sporten dan is het aan te raden om gebruik te maken van ademende stoffen zodat je sportkleding goed ademend is en je het niet te heet krijgt. Op die manier kun je dus comfortabel sporten en in beweging zijn en dat is natuurlijk wel zo prettig.

Zorg dan ook voor luchtige kleding en denk bijvoorbeeld aan een hemdje en een korte sportbroek. Wel is het ook heel erg belangrijk om voor na het sporten een vestje mee te nemen omdat het dan soms wat frisser kan zijn en je vaak ook bezweet bent. Op die manier blijven je spieren dan ook lekker warm na het sporten en dat is erg belangrijk om spierpijn en blessures te voorkomen!

Luchtige sportkleding dragen is dus zeer zeker het advies en dit zal dan ook zeker helpen om je zo comfortabel mogelijk te voelen tijdens het sporten op warme dagen en het helpt daarbij ook meteen om je sportprestaties te verbeteren en zo optimaal mogelijk te houden.

Wat zit er allemaal in je sporttas

Als je dus gaat sporten tijdens warmere temperaturen dan is het natuurlijk wel handig om goed voorbereid te zijn. Daar hoort dus zeker ook een goed gevulde sporttas bij. Maar wat moet er dan eigenlijk allemaal in die sporttas zitten? Dat vertellen wij je graag. Ten eerste is het vooral belangrijk dat er water in je sporttas zit. Dat is zeker op warme dagen natuurlijk onmisbaar voor, tijdens en na een training. Maar met alleen water ben je er natuurlijk nog niet. Het is daarnaast ook erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je wat te eten bij je hebt, zeker als je veel inspanning in de warmte hebt geleverd kan je lichaam na de inspanning enorme behoefte hebben aan energie. Het is dan wel zo fijn als je even wat kan eten om je energie weer op peil te brengen.

Ook is het natuurlijk handig om een handdoek en een extra setje kleding mee te nemen. Zeker als je ook het water element tegenkomt in je bootcamp les is het lekker om daarna weer droge kleding aan te kunnen trekken. En tot slot is het natuurlijk vooral ook handig om zonnebrand en een pet mee te nemen zodat je jezelf goed beschermen kunt tegen de zon. Als al deze elementen in orde zijn staat niets het genieten van een bootcamp in het zonnetje meer in de weg!

De beste zomerse bootcamp tips

Zoals je dus wel kunt lezen is een bootcamp les in de zomer ook zeker weten een enorm goed idee. Het is dan ook absoluut enorm genieten van het lekker zonnetje en de temperaturen terwijl je ook nog eens lekker in beweging bent. Er is sowieso al weinig leuker dan een heerlijke bootcamp les in de buitenlucht en in de zomer is dat helemaal een heel goed idee.

Wel vragen de warmere temperaturen om een iets andere voorbereiding maar als je hier goed rekening mee houdt hoeft dit geen enkel probleem te vormen. Het is dan ook vooral belangrijk dat je ervoor zorgt dat je voldoende water bij je hebt want vocht is met warme temperaturen onwijs belangrijk. Daarnaast speelt  ook het soort sportkleding dat je draagt een rol. Zorg voor luchtige kleding die kan ademen zodat je het niet te snel te warm of benauwd zal krijgen in je kleding.

En wat dacht je van het lekker sporten in en met water. Ook dit kan natuurlijk prima bij een bootcamp les in de zomer. Het is enorm leuk om een aantal oefeningen met water bij je bootcamp les te betrekken. Zo kun je bijvoorbeeld het cardio onderdeel prima uitvoeren door lekker te zwemmen, en oefeningen met gewichten kunnen ook prima met emmers water gedaan worden. Op deze manier zorg je ook voor veel plezier tijdens je trainingen en het leukeis dat je met het water ook meteen een beetje lekker kunt afkoelen. Op deze manier is het dus wel heel erg fijn om een workout in de buitenlucht te beleven.

Een bootcamp in de zomer is dus zeker weten een heel erg goed idee waar je optimaal van kunt genieten en waar je dus ook veel plezier aan kunt beleven.