fbpx

De beste tips voor meer energie

We hebben allemaal iedere dag energie nodig. We hebben energie nodig om dingen te kunnen doen, om onze hersenen te laten werken en om simpelweg te leven. Vaak zoeken we naar verschillende manieren om maar zoveel mogelijk energie te krijgen en om onze energie goed in balans te houden. Dit is dan ook enorm belangrijk en voldoende energie is dan ook een echte must.

Toch zijn er ook heel erg veel mensen die tobben met hun energie huishouding. Hun energie niveau is erg laag of ze tobben met de balans binnen hun energie huishouding. Zo hebben ze soms de ene keer heel veel energie om dan vervolgens weer helemaal in te storten. Of ze beginnen de dag vol energie en eindigen deze volledig moe.

Ontzettend jammer natuurlijk want onvoldoende energie kan ook een flinke impact op je dagelijks leven hebben. Het is dan ook van groot belang om er actief werk van te maken en om er zo voor te zorgen dat je voldoende energie hebt! Dit werkt vervolgens op allerlei verschillende aspecten van je leven door en dat is natuurlijk wel heel erg prettig!

Lees dus snel mee want wij geven jou de beste tips om meer energie te krijgen en om je energie huishouding op peil te houden! Geloof ons maar dat wil je niet missen!

Waarom is energie zo belangrijk

Wij kunnen eigenlijk niet zonder energie. We verkrijgen op verschillende manieren energie en ons lichaam verbruikt ook energie. Vandaar dat een goede energiehuishouding die volledig in balans is ook erg belangrijk is. Hiermee bedoelen we een energie huishouding waarbij er voldoende energie binnenkomt goed in verhouding met de energie die er ook weer uit gaat.

Op deze manier zorg je ervoor dat je prima kunt profiteren van voldoende energie en dat je lichaam dus ook krijgt en geeft wat het nodig heeft. Op deze manier kun je optimaal van het leven genieten en op een goede manier de dag door komen zonder belemmeringen.

Het is dus wel duidelijk dat energie enorm belangrijk  is en een hele grote impact heeft op ons leven. Meer dan genoeg reden dus ook om onze energie goed op peil te houden en om op deze wijze ook goed voor onszelf te zorgen!

Waar krijgen we energie van

Zoals we al even schreven is een balans in je energiehuishouding dus enorm belangrijk. Dit houd dus in dat er een goede balans is tussen de energie die je binnenkrijgt en de energie die je weer verbruikt. Het is natuurlijk logisch dat als er minder energie binnenkomt dan dat je gebruikt je in de problemen komt. Je gaat je dan moe en suf voelen en uiteindelijk zal je lichaam de energie die er is enkel nog gebruiken voor de hoofdzakelijke doeleinden.

Maar andersom is het natuurlijk ook niet de bedoeling. Als er namelijk meer energie binnenkomt dan dat er uit gaat resulteert dat ook in allerlei ongemak. Dan zien we bijvoorbeeld dat mensen aankomen in gewicht of juist ook duf en futloos worden. Een hele goede balans waarbij alles in evenwicht is dat is dus de sleutel tot een fijn en energiek leven!

Maar waar krijgen we dan eigenlijk energie van? Er zijn een paar dingen die ons energie geven of een positieve bijdrage leveren aan ons energie niveau. Dat is ten eerste voedsel. Uit voeding halen wij namelijk onze energie. Gezonde voeding zorgt ervoor dat wij energie binnen krijgen en dus goed kunnen functioneren. Maar ook zaken als frisse lucht, vocht en beweging zorgen voor energie. Hier gaan we dan ook dieper op in! In ieder geval zijn er een aantal belangrijke pijlers waar wij energie van krijgen en die zijn dan ook zeker niet te missen!

Zorg voor gezonde voeding

Energie verkrijgen we veruit het meest vanuit onze voeding. En dan vooral gezonde voeding natuurlijk die ons ook echt bouwstoffen geeft waar we mee vooruit kunnen! Door gezond, goed en gevarieerd te eten zorg je ervoor dat je dus voldoende voedsel binnen krijgt en dat is enorm belangrijk.

Op deze  manier wordt de voeding door je lichaam namelijk omgezet in energie en daar pluk jij natuurlijk de vruchten van! Het is daarom ook belangrijk om gedurende de dag met regelmaat te eten zodat je energie huishouding ook goed op peil blijft. Op deze manier zorg je goed voor jezelf en zorg je er ook voor dat er een constante energie stroom blijft bestaan.

Als je te weinig eet of niet gezond eet dan zal je lichaam hier ook geen energie uit halen en dat is natuurlijk onwijs zonde. Op deze wijze merk je enkel dat je toe gaat nemen in gewicht of je jouw lichaam enkel vult en dat is wel heel lastig want zo maak je dus geen energie aan en het is heel belangrijk om je energie goed op peil te houden.

Uiteraard is voeding niet de enige bron van energie maar wel de grootste en de meest belangrijk en dat maakt het nut van gezonde en regelmatige voeding wel heel erg groot!

Zorg voor voldoende beweging

Je zou zeggen dat het je enkel energie kost maar toch is niets minder waar. Voldoende beweging levert je namelijk ook energie op! Het is ontzettend fijn om lekker in beweging te zijn en om er op deze manier voor te zorgen dat je goed bezig bent.

Juist als jij je lichaam in beweging brengt zal je merken dat je hierdoor meer energie krijgt. Je kent het vast wel, na een dag hard werken plof je op de bank neer met een zak chips om er de rest van de avond niet meer vanaf te komen. Dit is op meerdere vlakken geen goed idee. Ten eerste is het op deze manier zo dat je niet zorgt voor voldoende gezonde voeding waar je lijf energie uit kan halen. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je op deze manier ook nog eens extra duf en loom wordt van het stil zitten.

Vaak helpt het veel beter als je na zo een drukke dag jezelf er toch toe zet om nog even lekker in beweging te komen. Je zal vast wel merken dat je dan uiteindelijk met meer energie terug komt en dat is natuurlijk wel heel erg fijn en belangrijk! Meer dan genoeg reden dus om ervoor te zorgen dat je goed blijft bewegen zodat je hier ook voldoende energie van krijgt. En als bijkomend voordeel is het ook nog eens erg gezond om lekker te bewegen en worden we er vaak vrolijk van! Aan de slag dus zouden wij denken!

Zorg voor voldoende vocht

Naast voeding heeft je lichaam natuurlijk ook voldoende vocht nodig. Ook hier haalt je lijf namelijk energie uit. En daarnaast is het ook nog eens zo dat als je niet voldoende drinkt en als je dus niet voor voldoende vocht in je lijf zorgt je hier meteen klachten van krijgt en het je ook echt energie kan kosten, je kunt hier namelijk heel erg moe en futloos van worden en dat is natuurlijk totaal niet de bedoeling.

Vandaar dat het enorm belangrijk is om voor voldoende vocht in je lichaam te zorgen door voldoende te drinken. Vaak horen we echter van mensen dat ze het lastig vinden om voldoende te drinken op een dag omdat ze het vaak simpelweg vergeten. Enorm jammer natuurlijk maar gelukkig kun je hier heel simpel en snel iets aan doen.

Het helpt namelijk enorm om aan het begin van de dag een fles met water te vullen en met jezelf af te spreken deze fles aan het einde van de dag leeg te hebben gedronken. Als je dan vervolgens ervoor zorgt dat je de fles in het zicht zet zodat je jezelf er constant aan kan herinneren voldoende te drinken dan is dat natuurlijk wel enorm prettig!

Voldoende vocht is dus net zo belangrijk als voldoende gezonde voeding en samen vormen ze de twee belangrijkste pijlers voor voldoende energie!

Zorg voor een goede nachtrust

Als je heel de dag bezig bent geweest dan merk je vast wel dat je aan het einde van de dag helemaal op bent. Je kunt dan heel moe zijn en hebt als het ware al je energie verbruikt. Dat is natuurlijk enorm vervelend en kan ook best lastig zijn.

Maar gelukkig kan het heel veel schelen als je zorgt voor een goede nachtrust. De nacht is namelijk het moment waarop ons lichaam zich weer op kan laden voor de dag die eraan gaat komen. Vandaar dat een goede nachtrust ook enorm belangrijk is omdat je er op deze manier voor zorgt dat je voldoende energie hebt voor de komende dag!

Toch zijn er opvallend vele mensen die slaapproblemen hebben en die dus niet aan voldoende goede nachtrust komen. Vaak zien we dat hier allerlei verschillende oorzaken aan ter grondslag liggen. Denk dan bijvoorbeeld aan stress, slechte voeding, teveel beeldschermen of drukte. Het kan dan enorm helpen om iets aan deze factoren te doen om ervoor te zorgen dat het slapen een stuk beter lukt en je dus wel voldoende nachtrust krijgt. Dit komt je energie huishouding dan ook enorm ten goede.

Zorg voor frisse lucht

We hebben allemaal zuurstof nodig dat is een gegeven. Te weinig zuurstof zorgt ervoor dat allerlei processen in ons lichaam minder goed verlopen. Dat is iets wat je natuurlijk graag wil voorkomen. Vandaar dat het aan te raden is om te zorgen voor voldoende frisse lucht zodat dit ook bijdraagt aan je energie.

Zorg er dus voor dat je iedere dag even lekker buiten komt zodat je energie krijgt en frisse lucht kunt inademen. Het beste is ook om meerdere keren per dag even frisse lucht te happen. Vaak zien we dat mensen soms hele dagen bijna niet buiten komen. Ontzettend zonde en slecht voor onze gezondheid en het kost ook nog eens echt energie.

Frisse lucht is dus en andere belangrijke factor als het gaat om het krijgen, hebben en houden van voldoende energie. Genoeg reden dus om ook hier aandacht aan te besteden.

De beste tips voor meer energie

Energie is ongelofelijk belangrijk en zorgt voor een groot deel voor hoe we ons dagelijks leven doorkomen maar ook voor hoe we ons lichamelijk voelen. Genoeg energie is dus ongelofelijk belangrijk! Vandaar dat het ook heel verstandig is om goed te kijken naar je eigen energie huishouding en om de volgende pijlers goed na te leven.

Zo spelen gezonde voeding , voldoende vocht, een goede nachtrust en voldoende frisse lucht allemaal een grote rol bij het hebben, krijgen en houden van voldoende energie. Meer dan genoeg reden dus om hier aandacht aan te besteden en om ervoor te zorgen dat je al deze factoren goed naleeft zodat ook jouw eigen energie huishouding goed op peil is. Hier kun je namelijk enorm veel van profiteren. Niet alleen zal je jezelf veel energieker voelen een heleboel dagelijks terugkerende bezigheden zullen je ook een stuk makkelijker afgaan. En daarnaast is het ook nog eens zo dat ook ons brein enorm profiteert van voldoende energie. Want dit vergeten we natuurlijk wel eens maar ook ons brein heeft energie nodig om goed te kunnen functioneren en dat is natuurlijk niet onbelangrijk.

Zorg dus voor een goede balans in je dagelijks leven en voor voldoende energie om goed de dag door te komen op deze manier zorg jij ervoor dat je energie goed in balans is en dat je lichaam en brein hier enorm van kunnen profiteren. Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk om deze nieuwe levensstijl jezelf eigen te maken. Zorg bijvoorbeeld voor zichtbare herinneringen aan de dingen die je wil doen zodat het meer bekend raakt in je systeem.

Uiteindelijk zal je merken dat het gewoontes gaan worden waar jij goed van kan profiteren en die je dagelijks leven dus enorm fijn en energiek maken! Voldoende energie is dus de basis voor een fit, gezond en vooral energiek leven!