fbpx

Blijf niet op de bank zitten maar doe mee met een bootcamp les

Het kan soms lastig zijn om de motivatie op te brengen om lekker te gaan sporten. Je kent het vast allemaal wel je hebt een drukke week gehad en op zaterdagochtend stond er eigenlijk een fijne bootcamp les op de planning. Maar omdat je moe bent kun je er eigenlijk bijna de energie niet voor opbrengen. Dus beland je op de bank en kom je hier vervolgens eigenlijk het hele weekend bijna niet meer vanaf. Iets wat je niet alleen een rot gevoel oplevert maar wat ook nog eens niet bijdraagt aan je gezondheid. Hierdoor voel je jezelf slap en futloos, en aan het einde van de rit baal je er eigenlijk ook wel heel erg van dat je niet gewoon bent gegaan.

Als je namelijk wel gegaan zou zijn dan had je van de voordelen kunnen profiteren, de moeheid en futloosheid waren naar de achtergrond verdreven en je had er waarschijnlijk een flinke dosis energie aan overgehouden. Daarnaast had je waarschijnlijk ook een veel beter gevoel eraan overgehouden, een gevoel van trots en kracht en dat geeft je de rest van de dag dus ook vleugels.

Wat is het dan toch op alle vlakken enorm jammer dat het niet gelukt is om van de bank af te komen en wat is het toch moeilijk om hier iets tegen te doen. Maar gelukkig zijn er oplossingen. Er zijn namelijk een aantal hele handige tips om jezelf toch die spreekwoordelijke schop onder de kont te geven en toch deel te nemen aan een bootcamp les. Hoe je dat doet vertellen wij je graag, lees je met ons mee?

Veelgebruikte smoesjes omzeilen

Vaak gebruik je onbewust een aantal smoezen of beter gezegd excuses om dan maar niet te gaan sporten. Je houdt jezelf voor dat het echt niet lukt om welke reden dan ook en je komt vervolgens niet in actie. Maar wat zijn dan die veelgebruikte excuses en hoe kun je deze dan het beste omzeilen?

Ten eerste het meest gebruikte excuus is toch wel vaak moeheid. Veel mensen voelen zich moe na een drukke dag of week en kunnen hier dan eigenlijk een beetje in blijven hangen. Enorm jammer natuurlijk want op deze manier kom je dus niet in beweging terwijl dit nu juist zo belangrijk is en juist de moeheid ook weer kan helpen verdwijnen. Ook al lijkt het lastig om hier jezelf toch overheen te zetten, het is wel degelijk mogelijk. En dat begint bij jezelf motiveren. En dat doe je op de volgende manier.

Het is heel belangrijk om goed voor ogen te houden wat het sporten je gaat opleveren. Wil jij jezelf dus graag een stuk beter voelen en weet je dat je na het sporten eigenlijk minder moe bent, meer energie hebt, een beter gevoel over jezelf hebt en een gevoel van voldoening ervaart dan moet je jezelf hier actief aan herinneren. Op deze manier maak je het weer aantrekkelijk voor jezelf om toch aan de slag te gaan.

Een ander veel gebruikt excuus om toch maar niet te gaan sporten is het feit dat mensen noemen geen tijd te hebben. Dit is natuurlijk een excuus wat prima te omzeilen is want tijd heb je altijd. Het is natuurlijk meer de vraag of je tijd wil maken om te gaan sporten. En om dat te motiveren bij jezelf kan het dus helpen om de voordelen ervan op een rijtje voor jezelf te zetten

Ook kan het helpen om de tijd voor het sporten echt in te plannen. Op deze manier staat het vast en leg je jezelf als het ware ook vast om toch echt aan de slag te gaaN1

En als laatste is er ook nog het veelgebruikte excuus dat er nog zoveel andere dingen te doen zijn die echt moeten gebeuren. Ook hierbij moet je jezelf toch zeker echt wel afvragen of dit wel echt het geval is en of het niet ook juist meer energie kan geven om eerst even lekker te sporten waarna die andere klusjes vervolgens ook ineens een stuk beter en sneller gaan. Wat ons betreft het overwegen waard en dus zeer zeker een hele goede motivatie om toch maar lekker te gaan sporten.

In beweging komen

Juist in onze drukke levens en met onze volle agenda’s is het belangrijker dan ooit om ook tijd voor ontspanning en voor onze gezondheid te maken. Met een heerlijke bootcamp les werk je aan beide. Je bent zowel actief bezig en werkt dus aan je fysiek maar daarnaast voel je ook een bepaalde ontspanning doordat je ook lekker buiten bezig bent. Dit is dan ook een hele fijne bijwerking van het buiten sporten die dit zeer aangenaam maakt.

Het is dan ook zeker weten een goed plan om lekker in beweging te komen en om actief te blijven. Wat hierbij kan helpen is om ervoor te kiezen op een vast moment te gaan bewegen. Op deze manier kun je dit moment inplannen en dus ook veel beter bewaken dat er niks tussenkomt. Je kunt dit moment dus vervolgens goed vrij houden en zo zorg je ervoor dat je ook daadwerkelijk met regelmaat in beweging komt.

De sleutel tot succes is om het jezelf hierbij zo makkelijk mogelijk te maken. Zorg bijvoorbeeld dat je sporttas al klaarstaat en je deze enkel maar hoeft op te pakken. Zorg ervoor dat je op die dagen gemakkelijk bij de bootcamp locatie kunt komen en zorg ervoor dat je er zelf ook klaar voor bent. Op deze manier maak je de kans voor jezelf een stuk groter dat je daadwerkelijk van die bank afkomt en in beweging komt en kun je hier de voordelen van ervaren.

Denk aan het fijne gevoel als je een les gevolgd hebt

Wat ook enorm kan helpen om niet op de bank te blijven zitten en jezelf toch te motiveren is om te denken aan het fijne gevoel dat je overhoudt aan het volgen van een les. Het gevoel dat het gelukt is en een voldaan en tevreden gevoel. Dat is natuurlijk ontzettend prettig en eigenlijk ook wel een beetje de kers op de taart na het sporten.

Dit gevoel is voor veel mensen dan ook een grote motivatie om te gaan sporten. Ze voelen zich namelijk enorm fijn als ze de sportles achter de rug hebben en hebben daarna ook nog eens veel meer energie. Maar niet enkel maar energie ook meer rust en ontspanning.

Zo horen we bijvoorbeeld heel vaak dat mensen echt een stuk beter slapen na een sportles. En dat ze vaak een stuk vrolijker zijn en meer rust kunnen vinden. Dit zijn natuurlijk hele fijne voordelen van het sporten waar je ook echt wat aan hebt en die dus een positieve invloed hebben op je dagelijks leven.

Maak je eigen doelen zichtbaar

Vaak sporten we allemaal met een bepaald doel voor ogen. Dit doel verschilt natuurlijk wel per persoon. Zo kan het voor de een zo zijn dat hij of zij vooral sport om te ontspannen. Maar voor de ander kan het juist weer een manier zijn om gewicht te verliezen of juist spiermassa te winnen. Maar ook zien we vaak dat sporten gebruikt wordt als manier om het hoofd leeg te maken of om actief te blijven, fit te blijven, flexibel en langer gezond.

Kortom meer dan genoeg redenen dus om aan het sporten te gaan en om dit ook vol te houden! Wat hierbij enorm kan helpen is het zichtbaar maken van deze doelen. Vaak als je moe bent en je moet jezelf motiveren om te gaan sporten kunnen deze doelen enorm ver weg lijken. Het helpt dan heel erg om deze doelen juist weer wat meer naar voren te halen en om jezelf zo te motiveren om te gaan sporten.

Dit kun je dan ook op verschillende manieren doen. Zo kun je een briefje met je doelen ophangen zodat ze zichtbaar zijn en je weet waar je aan toe bent. Maar ook kun je een symbool voor jou doelen kiezen en die ergens zichtbaar dragen zodat je op deze manier aan je doelen wordt herinnerd. Welke manier je ook kiest er zijn altijd meer dan genoeg mogelijkheden om aan je doelen te denken en om deze zichtbaar te houden.

Door je doelen zichtbaar te houden blijft je motivatie hoog en dat is natuurlijk precies wat je nodig hebt om regelmatig van die bank af te komen!

Ga samen met iemand anders sporten

Wat ook enorm kan helpen om toch van die bank af te komen is om samen met iemand anders te sporten. Als je namelijk samen gaat kun je elkaar motiveren om te gaan en om dus lekker actief te zijn. Als je enkel jezelf hebt om verantwoording aan af te leggen dan zien we vaak helaas nogal snel dat mensen dan toch niet gaan.

Maar als je een sportmaatje hebt om samen mee te gaan sporten dan werkt dit natuurlijk wel net een beetje anders. Je voelt dan toch op een fijne manier een bepaalde druk of stok achter de deur om toch te gaan sporten omdat je nu eenmaal samen bent! Ook kun je elkaar natuurlijk enorm motiveren en helpen doorzetten als het soms even wat lastiger is en dat is wel heel erg waardevol. Het samen sporten is dan ook zeker weten een goed idee waar veel mensen echt iets aan hebben en wat ook enorm helpt om gemotiveerd te blijven en om dus van die bank af te komen.

Het helpt daarbij ook om duidelijke afspraken met elkaar te maken. Spreek dus goed af wanneer jullie gaan sporten en hoe laat. Zodat je ook voor jezelf hier rekening mee kunt houden en dit in je planning kunt verwerken. Samen sporten is in ieder geval heel erg goed voor de motivatie en helpt je dan ook zeker om van de bank af te komen!

Blijf niet op de bank zitten maar doe mee met een bootcamp les

Het is zoals je wel kunt lezen soms nog best wel een uitdaging om in beweging te komen. Dit kan dan ook soms niet meevallen. Toch is er gelukkig meer dan genoeg dat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je toch actief blijft en dat je niet op de bank blijft zitten.

Zorg ervoor dat je gemotiveerd blijft, dat je het jezelf zo makkelijk mogelijk maakt om te gaan sporten en geef jezelf niet de kans hier allerlei smoesjes voor te verzinnen. En als je het helemaal dicht wil timmeren dan vraag je iemand mee om te gaan sporten want samen sta je sterker dan alleen. Al deze maatregelen zorgen ervoor dat jij lekker actief aan de slag kunt gaan en dat je het bankhangen voortaan overslaat en dat is natuurlijk wel een heel erg goed idee!