fbpx

Balans is het sleutelwoord

In deze snelle maatschappij waarbij we allemaal steeds meer binnen zitten, harder werken, minder de natuur opzoeken en vooral ook een stuk minder goed voor onszelf zorgen en de connectie met onszelf en elkaar verliezen is het soms lastig om je staande te houden. Een goede fundering is hierbij enorm van belang en ook daadwerkelijk nodig om hier tegengewicht aan te geven. Een fundering bestaande uit voeden, slapen, ademen, ontspannen, bewegen, verbinden, buiten zijn en trainen. Onze samenleving verzacht enorm en juist daarom is het zo belangrijk om de weerstand op te blijven zoeken en op deze wijze hard aan je eigen gezondheid te werken.

Balans is hierbij echt het sleutelwoord, de juiste balans tussen al deze verschillende factoren zal ervoor zorgen dat je letterlijk en figuurlijk sterker in je schoenen komt te staan en dus een gezonder en gelukkiger leven kunt lijden en dat is natuurlijk uiteindelijk wat we allemaal het liefste willen.

Maar hoe vindt je dan toch die balans, en op welke manier kunnen de bootcamp lessen van OUTWORK hieraan bijdragen? Wij bij OUTWORK onderscheiden ons juist door deze balans het middelpunt te maken, door ons te richten op het versterken van die fundering met alle voordelen die dit met zich  meebrengt en juist dat maakt ons zo sterk en zorgt ervoor dat de mensen die ons programma bij ons volgen en bij ons trainen zich ook sterk voelen. Hoe dat precies in zijn werk gaat vertellen we je dan ook graag!

De fundering van je leven

Eigenlijk kunnen we wel stellen dat je bij OUTWORK dus werkt aan de totale fundering van je leven. En dat klinkt natuurlijk heel heftig en dat is het eigenlijk ook wel. Bij ons draait het lang niet enkel en alleen maar om het sporten. Nee juist het totaal plaatje vinden wij zo enorm belangrijk juist ook omdat we weten dat het een niet zonder het ander kan. Het werkt eigenlijk allemaal als een grote schakelketting. Het geheel is alleen compleet als iedere schakel werkt en naar behoren op de volgende is aangesloten. En zo is het dus ook met onze fundering. Deze bestaat uit veel verschillende losse elementen en dit alles werkt alleen bij elkaar als alle schakels kloppen en elkaar dus ook indirect en direct versterken.

Wij werken er dan ook hard aan om al die facetten van die fundering in beeld te krijgen en ons programma biedt ook aandacht aan al die losse facetten zodat het hele plaatje zal kloppen. Hierbij zoeken we samen met jou de beste balans en werken we dus ook aan de beste versie van jezelf en juist dat is zo waardevol. Juist dat maakt ons dan ook tot veel meer dan simpelweg een programma waarbij je aan het sporten en bewegen bent.

Het belang van gezonde voeding

We beginnen bij de eerste schakel van de fundering en dat is namelijk gezonde of juiste voeding. Dit is van enorm groot belang en levert dan ook een grote bijdrage aan onze gezondheid. Vaak wordt het belang van gezonde voeding onderschat en beseffen we dus niet op hoeveel vlakken van ons leven dit invloed heeft. Zo zorgt gezonde voeding ervoor dat allerlei processen in ons lichaam goed verlopen maar ook voor een flinke dosis energie. En die kunnen we natuurlijk zeker tijdens het sporten enorm goed gebruiken en zo werkt alles dus heel goed in elkaar.

Maar ook zorgt gezonde voeding voor een gezonde en goede mindset, dit is wellicht niet wat je op het eerste oog verwacht maar dit is dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. Juist door gezonde voeding zien we vaak dat mensen zich een stuk beter gaan voelen op mentaal gebied en dat ze dus vrolijker zijn en beter kunnen relativeren. Daarnaast ervaren ze ook een stuk minder stress en spanning en blijven ook humeurwisselingen een stuk buiten de deur. Allemaal hele fijne voordelen die gezonde voeding dus met zich meebrengt en waar we dus ook  onwijs van kunnen profiteren!

Gezonde voeding is dus zeker weten een hele belangrijke factor van onze fundering en zorgt voor een gezond lichaam en een gezonde geest. De twee belangrijkste factoren van ons leven durven we wel te zeggen!

Voldoende en goede nachtrust

We schrijven deze twee woorden er expres los bij. Vaak wordt namelijk gedacht dat enkel voldoende nachtrust de lading dekt en dus ook zorgt voor voldoende slaap, rust en ontspanning, maar niets is minder waar. Ook goede nachtrust is hierbij onmisbaar en voldoende nachtrust is zeker niet altijd per definitie ook goede nachtrust. Hier zit dus wel degelijk een verschil in en het is dan ook belangrijk om hier goed naar te kijken en om ervoor te zorgen dat je voldoende goede nachtrust krijgt. Dit heeft namelijk enorm veel voordelen voor ons.

Als we voldoende goede nachtrust krijgen dan merken we dit eigenlijk aan ons gehele gestel. Zo voelen we ons dan ten eerste een stuk meer uitgerust en daarnaast zijn we ook meer ontspannen. We kunnen letterlijk en figuurlijk de wereld aan en dat is natuurlijk wel een heel erg prettig gevoel. Ook komt voldoende goede nachtrust onze sportprestaties enorm ten goede net als ons denkvermogen. We profiteren hier dus op enorm veel vlakken van en dat maakt het tot een hele belangrijke schakel in het proces.

Als we niet voldoende goede nachtrust krijgen dan merken we dit ook eigenlijk meteen. We gaan dan vaak ongezonder eten, minder bewegen en zo raken we dan in een neerwaartse spiraal waar we natuurlijk liever niet in terecht willen komen.

Het belang van een goede ademhaling

Ook dit is er eentje die je wellicht niet direct verwacht zou hebben maar ook een goede ademhaling is wel degelijk van belang en speelt een belangrijk onderdeel in onze gezondheid. Wist je overigens dat een heel groot deel van de mensen verkeerd ademhaalt, te snel, te langzaam of te oppervlakkig en wist je dat dit ook allerlei gezondheidsklachten met zich mee kan brengen zoals bijvoorbeeld vermoeidheid. Dit is iets wat je wellicht helemaal niet zo snel zou denken maar wat dus zeker wel zo is en dus veel nadelige gevolgen heeft!

Vandaar dat een goede ademhaling ook zeker weten van groot belang is en ervoor kan zorgen dat we onszelf een stuk beter voelen. Het is dan ook ten eerste belangrijk om jezelf bewust te zijn van je ademhaling. Dat is vaak ook waar het bij veel mensen fout gaat. Zij zijn zich niet bewust van hun ademhaling en dit leidt ertoe dat ze vaak ook op een verkeerde manier ademhalen.

Goed ademhalen is natuurlijk helemaal niet zo heel erg moeilijk. Het is hierbij vooral belangrijk dat je jezelf aanleert om op de juiste manier adem te halen. En dat kun je dus ook nog eens heel erg goed trainen. Ook dit komt bij ons programma aan bod en we leren je dan ook om op een goede manier adem te halen zodat je hier optimaal van kunt profiteren en het veel positieve gevolgen voor je zal hebben!

Ook een goede ademhaling is dus onmisbaar in de juiste fundering voor een goede gezondheid en slaan wij dan ook zeker niet over.

Zorg voor voldoende ontspanning

Het is iets waar heel veel mensen flink wat moeite mee hebben. Namelijk het zorgen voor voldoende ontspanning. Altijd is er nog wel iets wat gedaan moet worden of wat niet over het hoofd mag worden gezien en zo blijven we eigenlijk altijd bezig. We werken hard en veel, hebben ons huishouden, willen iedereen tevreden houden en besteden ook nog eens veel tijd aan allerlei andere bezigheden. Op deze manier zijn we eigenlijk altijd wel bezig en is een stukje ontspanning vaak ver te vinden.

Terwijl juist dat zo onwijs belangrijk is, zeker als we het hebben over de fundering voor een goede gezondheid is ontspanning ook van enorm groot belang. We hebben namelijk allemaal de nodige ontspanning nodig. Dit zorgt ervoor dat we goed blijven functioneren, dat we voldoende energie hebben en goed uitgerust zijn. Het zorgt ook voor een bepaalde mentale rust die we net als de fysieke rust hard nodig hebben. Alles bij elkaar dus meer dan genoeg reden om voor voldoende ontspanning te zorgen en hier optimaal van te profiteren.

Het nut van beweging

En een andere onmisbare schakel in het geheel is natuurlijk voldoende beweging. Ook dit is zoals we allemaal weten van enorm groot belang en zorgt er dan ook voor dat we gezond blijven. Wij mensen hebben simpelweg beweging nodig. Het is bevorderlijk voor allerlei processen in ons lichaam en we kunnen dan ook eigenlijk wel stellen dat we niet zonder beweging kunnen. Het maakt ons gezonder, steker en zorgt er ook nog eens voor dat we onszelf fit en in balans voelen. Om die redenen is beweging dan ook enorm belangrijk voor een goede gezondheid.

Binnen ons programma is beweging de hoofdmoot, maar neemt niet weg dat we wij veel aandacht besteden aan de andere facetten omdat wij vinden dat alles samenwerkt en met elkaar in verbinding staat en dat enkel bij het vinden van de juiste balans je ervoor kunt zorgen dat je lichaam naar behoren werkt en dat je echt zorgt voor een goede gezondheid.

De voordelen van beweging kennen we natuurlijk allemaal. Keer op keer is wel duidelijk geworden dat wij mensen beweging nodig hebben om goed te kunnen functioneren en dat het ons daarnaast ongelofelijk veel gezondheidsvoordelen oplevert! Meer dan genoeg reden dus om ons programma te gaan volgen en voldoende aan beweging te gaan doen!

Tijd doorbrengen in de natuur

Wij van OUTWORK vinden het onwijs zonde en jammer en een slechte ontwikkeling dat wij als mensen met zijn allen steeds verder van de natuur af komen te staan. Dit is dan ook zeker zorgelijk aangezien juist de natuur zo onwijs veel voordelen voor onze gezondheid heeft. Dit is dan ook de reden dat wij buiten treden, frisse lucht, de natuur om je heen, dat zijn factoren die wij onmisbaar vinden bij een goede training en die ook zeker weten helpen om het uiterste uit jezelf te halen en om te bouwen aan een goede gezondheid. Dat is dan ook waarin wij ons onderscheiden van de rest.

Wij helpen je namelijk om weer in verbinding met de natuur en jezelf te komen staan. Dit is dan ook een belangrijk onderdeel van ons programma. Juist door terug naar de basis te gaan en de natuur een grote rol te laten spelen in dit gehele proces kun je heel veel mooie dingen bereiken en dat willen wij dan ook zeker stimuleren!

En wist je dat door buiten in de natuur te zijn je ook nog eens een stuk meer weerstand opbouwt en ook dat is natuurlijk enorm belangrijk om er vervolgens voor te zorgen dat je in goede vorm en conditie bent en dat je werkt aan je gezondheid!

De juiste balans is de sleutel

Zoals je dus wel kunt zien zijn er veel verschillende factoren die een rol spelen bij de fundering van een goede gezondheid. Wij vinden het dan ook enorm belangrijk om voldoende aandacht aan al deze factoren te besteden en om ervoor te zorgen dat alles met elkaar in balans is.

Want dat is wellicht wel het toverwoord. Juist als al deze losse factoren met elkaar in balans zijn kun je een goede gezondheid bereiken en juist dat is wat we met ons programma in het vizier hebben. Door al deze verschillende losse factoren voldoende aandacht te geven en vervolgens met elkaar in balans te brengen hopen wij te bereiken dat je een stuk gezonder door het leven gaat. Een stuk fitter, blijer, rustiger en gemotiveerder. Op alle vlakken profiteer je dan ook van ons programma en het zorgt zeker weten voor een hele fijne en gezonde basis.

De hoogste tijd om dus ook eens kennis te maken en te kijken wat wij voor je kunnen beteken. En vooral de hoogste tijd om ook zelf aan je eigen fundering te werken en de basis voor een goede gezondheid te gaan leggen waar je de rest van je leven van kunt profiteren.