fbpx

Alles wat je wil weten over bootcamp

Bootcamp, we horen er steeds vaker over en ook steeds meer mensen zijn fan. En dat is natuurlijk ook helemaal niet zo verwonderlijk, bootcamp heeft dan ook vele voordelen en is een onwijs fijne en vooral gezonde manier om in beweging te komen.

Maar wat is bootcamp nu eigenlijk precies? Hoe gaat het in zijn werk? Wat doet het voor je lichaam? En wat zijn er nu eigenlijk de voordelen van? Wij hebben dat in deze blog allemaal voor je op een rijtje gezet zodat jij ook precies kunt zien wat bootcamp nu eigenlijk allemaal inhoudt en waarom het zo onwijs geschikt en populair is.

In deze blog lees je dus alles over bootcamp zodat ook jij kunt bepalen of dit de sport voor jou is. Ervaar nu zelf de voordelen en wie weet ga jij binnenkort ook met een bootcamp les aan de slag. Lees je met ons mee?

Wat is bootcamp nu eigenlijk precies?

Voordat we je kunnen vertellen wat nu eigenlijk de grote voordelen van bootcamp zijn is het ten eerste natuurlijk handig om eens goed te kijken naar wat bootcamp nu eigenlijk precies is? En het antwoord op deze vraag is eigenlijk vrij simpel! Bootcamp is een combinatie van allerlei oefeningen in de buitenlucht. Je bent dus lekker buiten aan de slag en maakt hierbij een variatie aan oefeningen. De meeste van deze oefeningen voer je ook nog eens uit met gebruik van je eigen lichaamsgewicht.

Bootcamp is op deze wijze dus een heerlijke manier om lekker te sporten en te bewegen in de buitenlucht en om fit te blijven. Je volgt een bootcamp vaak in een groepje en voert hiermee een ronde met verschillende oefeningen uit. En dat lekker allemaal in de heerlijke frisse buitenlucht! Hier gaat de energie natuurlijk van stromen en dat is dan ook precies de bedoeling. Na een ronde bootcamp voel jij jezelf dan ook helemaal fit, fris en herboren!

De voordelen van bootcamp voor je lichaam

Bootcamp is dus enorm populair en dat komt onder andere doordat het veel fijne voordelen voor je lichaam heeft! Bootcamp zorgt voor een fit en sterk lichaam. Door de verschillende oefeningen die je uitvoert komen alle delen van je lijf aan bod en werk je dus ook aan je gehele lichaam.

Hierdoor worden je spieren al snel een stuk sterker en dat is dan ook een groot voordeel van bootcamp. Doordat je lekker in de buitenlucht aan het sporten bent krijg je ook meer dan voldoende zuurstof binnen en dit komt je sport prestaties ook onwijs ten goede. Je lichaam kan hierdoor harder werken en de energie gaat stromen, energie die je tijdens het sporten zeer zeker kunt gebruiken.

Daarnaast heeft bootcamp ook altijd een fijne afwisseling aan oefeningen, hierdoor werk je aan je kracht, spieropbouw maar ook aan je lenigheid. Kortom het is een zeer compleet programma waardoor alle aspecten van fit en gezonde zijn dus aan bod komen. En dat is dan ook wel meteen het grote voordeel van bootcamp voor je lichaam!

De algemene voordelen van bootcamp

Doordat je met bootcamp lekker buiten bezig bent profiteert je hele lichaam ervan, maar niet enkel maar je lichaam. Voor je mentale gezondheid is het ook ongelofelijk fijn om lekker buiten aan de slag te gaan. Sowieso is het buiten zijn voor ons mensen al onwijs goed en gezond. We kunnen profiteren van die heerlijke frisse buitenlucht en daarnaast zorgt het meestal voor ontspanning. Juist dit kunnen we vaak goed gebruiken in onze drukke levens.

Tijdens een bootcamp les ben je dus lekker buiten bezig en ben je er ook echt even helemaal uit. Je kunt genieten van de buitenlucht, en dat allemaal terwijl je hard aan de slag bent. Alles bij elkaar maakt dit bootcamp dus een stuk gezonder dan het sporten in een sportschool.

Ook komen er bij bootcamp allerlei oefeningen aan bod en wisselen deze elkaar af. Daardoor behoudt je ook echt het plezier in sporten. Doordat er zoveel afwisseling is blijft het sporten spannend en leuk en dat is dus precies de bedoeling. Op deze wijze zou je zelfs kunnen zeggen dat bootcamp verslavend werkt en dat als je er eenmaal aan geproefd hebt je nooit meer anders zou willen. Dat is dan ook meteen het grote voordeel van bootcamp! Bij veel andere sporten speelt de motivatie vaak ook al snel een rol en is het soms lastig om vol te houden. Wij kunnen je vertellen dat dit bij bootcamp meestal niet het geval is en dat de mensen hier vaak enorm naar uitkijken!

De afwisseling traint alle spiergroepen

Naast dat bootcamp dus onwijs leuk is om te doen en makkelijk om vol te houden is het ook nog eens een hele afwisselende training. Doordat bootcamp zoveel verschillende oefeningen biedt komen dus alle spiergroepen aan bod. Ook dit is natuurlijk onwijs belangrijk omdat op deze manier dus alle spiergroepen getraind worden. Zo profiteer je dus van een zeer complete workout.

Bij deze oefeningen maak je ook nog eens hoofdzakelijk gebruik van je eigen lichaamsgewicht. Dit maakt bijvoorbeeld weer dat je deze oefeningen ook allemaal op een andere wijze uitvoert. En dus ook automatisch op deze wijze die bij jou past. Enorm handig dus die bootcamp lessen!

Afvallen met bootcamp lessen

Voor veel mensen is een reden om te gaan sporten het feit dat ze graag wat gewicht willen verliezen. Nu is het natuurlijk handig om te weten of bootcamp hiervoor de juiste wijze van sporten is.  Het antwoord op deze vraag is “ja”.  Doordat je bij bootcamp verschillende oefeningen doet en deze ook nog eens achter elkaar uitvoert met af en toe een korte pauze ertussen. Staat jou lichaam dus optimaal aan.

Op deze wijze ben je dus zeker weten vet aan het verbranden en werkt jou motor optimaal. Je traint op deze wijze kracht en uithoudingsvermogen en laat dit nu precies de perfecte combinatie zijn om vet mee te gaan verbranden!

Afvallen met bootcamp lessen is dus zeker weten een goed idee en zorgt er dus ook voor dat je lichaam in goede conditie blijft! Op deze wijze werk je dus aan je gewicht op een gezonde en leuke manier die hierdoor dus ook nog eens een stuk makkelijker vol te houden is.

Bootcamp is voor alle leeftijden

Vaak zien we ook dat mensen zich afvragen voor welke leeftijden bootcamp nu eigenlijk het meest geschikt is. Ook hier kunnen we duidelijk in zijn bootcamp is er namelijk voor alle leeftijden. Je kunt dan ook op iedere leeftijd meedoen aan bootcamp lessen.

Dit komt doordat je de oefeningen al snel op je eigen tempo kunt doen en als ze te zwaar zijn dan kan de trainer altijd makkelijke een kleine aanpassing bedenken waardoor de oefening ook voor jou beter uit te voeren is. Dit is dan ook echt wel het grote voordeel aan bootcamp. Daarnaast train je ook veel met je eigen lichaamsgewicht en ook dit kun je natuurlijk op alle leeftijden doen.

Verder is het vooral ook erg leuk om aan een bootcamp les mee te doen. Voor zowel jong als oud is het lekker buiten sporten dan ook zeker weten een groot voordeel waar ze enorm van kunnen genieten. Om deze reden trekt bootcamp dan ook zeker weten mensen van verschillende leeftijden aan die het allemaal heel erg leuk vinden om met bootcamp bezig te zijn!

Waarom bootcamp boven de sportschool verkiezen

Veel mensen die eenmaal kennis maken met bootcamp willen eigenlijk nooit meer anders en zijn meteen totaal verkocht. Maar hoe kan dat dan eigenlijk en wat is dan het grote verschil tussen bootcamp en de sportschool? En wat is dus de reden dat veel mensen bootcamp boven de sportschool verkiezen?

Dit heeft een aantal hele begrijpelijke redenen. Ten eerste is bootcamp lekker buiten en dit heeft enorm veel positieve voordelen. Laten we beginnen met het zonlicht buiten. Dit zorgt niet enkel voor een vrolijk en opgewekt gevoel maar ook voor meer energie, wat je dus tijdens het sporten heel goed kunt gebruiken. Ook zorgt het voor een betere nachtrust waardoor je dus ook weer een stuk makkelijker hersteld van het sporten.

Maar ook draagt het buiten zijn mee aan ontspanning. Als we buiten in de  natuur zijn dan heeft dit een bepaalde uitwerking op ons mensen, we voelen ons dan namelijk al snel enorm ontspannen en dat is natuurlijk wel heel erg fijn. Hierdoor is het dus ook heel erg gezond om lekker buiten te zijn.

En laten we ook vooral niet vergeten dat bij een bootcamp les je onwijs veel energie krijgt. Dit heeft te maken met een combinatie tussen het buiten zijn en de oefeningen en dat is natuurlijk onwijs prettig. Op deze manier is een bootcamp les dus een onwijs fijne manier om eens lekker actief in beweging te zijn!

Minder kans op blessures

Alsof er nog niet genoeg redenen zijn om dus snel eens met een bootcamp les te starten is het ook nog eens zo dat je bij het volgen van bootcamp een stuk minder kans hebt op blessures dan bij andere  manieren van sporten. Dit komt omdat je bij bootcamp met je gehele lijf in beweging bent. Hierdoor zijn  je spieren samen aan de slag en versterken ze elkaar, in plaats van dat ze apart aan de slag zijn. En juist dat samenwerken verkleind de kans op blessures dus enorm. Ook dat is dus weer een heel fijn voordeel aan de bootcamp.

Wel is het zo dat dit ook voornamelijk geld als je enkel gebruik maakt van oefeningen waarbij jij je eigen lichaamsgewicht gebruikt. Als je namelijk met allerlei gewichten aan de slag gaat dan neemt de kans op blessures juist weer iets toe. Maar de klassieke bootcamp oefeningen die je voornamelijk uitvoert met je eigen gewicht zijn wel een heel erg goed idee en werken dus ook enorm preventief op het krijgen van blessures. Een goede reden dus om met bootcamp aan de slag te gaan!

Alles wat je wil weten over bootcamp

Zoals je dus wel kunt zien is bootcamp een onwijs fijne manier van bewegen. Je traint er al je spiergroepen mee terwijl je de kans op blessures ook nog eens verkleint. Ook is het enorm fijn dat je lekker buiten aan de slag bent en zo dus optimaal kunt genieten van de frisse buitenlucht. Dit komt je sport prestaties ten goede maar zorgt er dus ook voor dat je het optimale uit een training kunt halen en dat is natuurlijk ook wel onwijs prettig!

Daarnaast zorgt bootcamp ook nog eens voor meer ontspanning en een energiek gevoel. Na een bootcamp training in de buitenlucht bruis je dan ook van de energie en dat is natuurlijk ook wel heel erg prettig. Alles bij elkaar vormt dit dus een onwijs goede aanbeveling om je eens aan een bootcamp les te wagen!

Doordat je bij bootcamp voornamelijk gebruik maakt van je eigen lichaamsgewicht blijft het risico op blessures ook nog eens beperkt en ook dat is natuurlijk wel een heel erg fijn voordeel. Op deze manier kun je dus sporten zonder zorgen en werk je echt aan het opbouwen van je spieren en conditie en dat ook nog eens in een hele fijne setting in de buitenlucht.

Bootcamp is dan ook zeker voor jong en oud een heel erg goed idee en een zeer geschikte manier van bewegen met vele voordelen voor zowel lichaam als geest!